Освітній скандал в Цумані: вчителі «воюють» через директора

У Цуманській школі І-ІІІ ступенів – внутрішня «війна», а атмосфера у вчительському колективі нагадує поле бою із «провладними» і «опозиційними» представниками.

Так, половина педагогів «руками та ногами» підтримують і всіляко захищають свого керівника, а інші – категорично проти чинного директора Інни Бадзян та вимагають негайного її звільнення, - пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Нагадаємо, конфлікт на тему «бути чи не бути» директору у школі виник уже давно. А нещодавно, під час прийому громадян у голови ОДА Григорія Пустовіта, представники вчительської «опозиції» стверджували, мовляв, директриса не хоче йти на контакт із колективом, обмежуючи спілкування лише короткими відмовками та телефонними вказівками. Також вони доводили, буцімто очільниця навчального закладу забороняла учням та вчителям виконувати Гімн України під час майданівських подій у лютому.

Директор-регіонал із партії «Батьківщина»

Як пояснив екс-заступник директора школи, а тепер звичайний педагог Анатолій Лясецький, 24 лютого до школи ввірвався розлючений натовп, почав шарпати директора, обвинувачуючи останню у причетності «не до тієї партії», тобто до «Партії регіонів».

«Але ж Інна Бадзян з 2004 року у «Батьківщині». Яка ж вона ставлениця регіонів?» - обурюється чоловік.

Він додав, що саме після цього інциденту у директора «підскочив» тиск. На його думку, саме ця шарпанина кардинально підірвала здоров’я шкільного керівника. Тож, жінці нічого не залишалося, окрім того, як піти на лікарняний.

Чи справді курси із підвищення кваліфікації – лише прикриття?

«Після того, як директриса, підлікувавшись повернулась на роботу, до школи завітав депутат Ківерцівської районної ради Ігор Космина. Тож, 2 квітня він зібрав трудовий колектив і представив нового директора. Тоді одні звинувачували Інну у чомусь, інші – захищали. Однак звільнити її юридичного права не мав ніхто, адже вона не прогуляла ці дні, а перебувала на лікуванні. Тоді «бунтівники» вдались до хитрощів і вирішили її звинуватити у прогулах із 7 по 9 квітня. Саме в цей час Інна Бадзян проходила курси із підвищення кваліфікації», - підкреслила педагог із 9-річним стажем, яка також стала на захист директора, Юлія Сліщук.

Тим часом, директор стверджує, що поїхала на ці курси згідно з графіком та надала відповідний документ, у якому йдеться про те, що директора ЗОШ І-ІІІ ступенів селища міського типу Цумань наказом від 19 грудня 2013 року скеровують на проходження курсів із підвищення кваліфікаційного рівня терміном з 7 по 25 квітня.

«Я не забороняла співати Гімн України», - Бадзян

Що стосується так званої заборони виконання Гімну України у школі, то класний керівник одного із класів, вчитель Людмила Януль, різко обурилась через такі обвинувачення свого директора: «Та ви що! Які заборони співати гімн? Це смішно! 24 лютого усі діти, як і годиться, вийшли на територію школи та неодноразово проспівали гімн. І ніхто не сказав їм жодного слова всупереч. Опісля вони повернулися до занять, оскільки перерва закінчилась і розпочалися уроки. Не вірите? Запитайте у самих дітей!», - каже класний керівник.

Прямуємо шкільним коридором до 11-Б класу, учні якого брали участь у патріотичних співах біля стін навчального закладу. На запитання чи забороняла їм директор співати Гімн України або ж брати участь у майданівських подіях, учні хором відповіли: «Ні»!.

«Справа у тому, що попередній директор разом із своїми прибічниками, які до Інни Бадзян «витравили» ще двох директорів, хоче повернутися у крісло. Будь-якою ціною. Але ж для чого обливати брудом інших людей? Звісно, ми не будемо опускатися до такого низького рівня. Але факт є фактом – будь-якого нового директора будуть «виживати». Їм нікого не потрібно, крім Люби Дмитрівни Романюк», - втручається у розмову педагог Юлія Сліщук.

«Попередня директор змушувала нас переодягатися під сходами», - прибиральниця

Тим часом Інна Бадзян зі сльозами на очах показує відремонтовані класи старого корпусу школи, нові кабінки вбиралень, навіс над торфобрикетом, аби паливо не псувалось від дощу, та побутову кімнату для техпрацівників.

«До того, як директор облаштувала нам підсобки, ми переодягалися під сходами або в туалеті. Власного технічного приміщення не мали. Попередня директриса казала, що воно нам не потрібне», - каже одна із прибиральниць школи.

«Цькують нового директора ті ж самі люди, які свого часу не дали працювати й мені. Вони заважають навчальному процесу. При чому роблять це підло, негарно та недостойно», - розповідає вчитель школи Інна Грицай, яка теж колись займала посаду очільника школи.

Тим часом пані Інна запевняє, мовляв, уже давно написала б заяву на звільнення, однак це означатиме, що вона визнає свою провину та погоджується з обвинуваченнями: «Мені потрібно лише одне – повернути своє чесне ім’я, яке так безсовісно заплямували. Тому цієї посади я не покину принципово, доки не доведу свою непричетність до вищесказаного».

Звернення вчителів на захист Інни Бадзян
Звернення вчителів на захист Інни Бадзян
Звернення вчителів на захист Інни Бадзян
Звернення вчителів на захист Інни Бадзян
Звернення вчителів на захист Інни Бадзян
Звернення вчителів на захист Інни Бадзян

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В так званій "Батьківщині" багато пристосуванців.Гоніть холуїв режиму від посад! Цумань, Горохів з Вами!
Відповісти
Це напевне "кадра" малого Колісника...
Відповісти
Остапе! Ця "кадра" працювала директором школи 18 років (тоді Колісник ще масіньким був).
Відповісти
А для чого директору партійність?!
Відповісти
Ой, Ірино!!! То ви в колишнього головного освітянина-регіонала спитайте. Бігли в партію всі, щоб при посадах залишитись, бо виникали проблеми, які та сама піртія створювала.
Відповісти
Щоб бути психологічно-сумісним з керівництвом
Відповісти
Той хто знає колишнього головного освітянина, той погодиться зі мною, що це досить компетентна та толерантна людина. Шкода що змінили керівництво і цікаво куди поділися наші підписи на підтримку Хомича?
Відповісти
А чому ви так опридиляєтесь кого мають на увазі? На злодію шапка горить?
Відповісти
Згідна з Вами!
Відповісти
Ага Янукович легітимний президент!!!!! Якщо в керівників-регіоналів залишилась хоч крапля толерантностті, хай мовчки йдуть з посад, а підписуватись за людину-блазня, яка самостійно не може прийняти жодного рішення можна або під погрозою (як вище написано), або ж за гроші. Хай змиряться з тим, що любій вседозволеності приходить кінець, рано чи пізно час розставляє все на свої місця, от і розставив, просто мовчки робіть висновки панове - якщо копаєш яму для іншого вмій вчасно зупинитись, щоб могти вигребти з тої ями самому на гору.
Відповісти
Директор Цуманської ЗОШ школи не відповідає своїй посаді! Сидить як оте теля забите в своєму кабінеті, а на рахунок гімну, вона (Базяниха) і заучка (Оліферчучка) кричали на всю школу щоб ми по класах розходились, гнать їх в шию потрібно з нашої школи геть! СЛАВА УКРАЇНІ
Відповісти
Шановні "дітки" (в лапках, бо здогадуюся яких діток можу побачити за цим ніком! В мене запитання: як же "теля забите" може кричати "на всю школу"? Щось тут не в"яжеться. Ви визначтеся, чи Бадзян теля, чи фурія, яка і школу може рознести!Доречі, на рахунок гімну: його всім дозволяли співати. На відео, яке є в Ютубі, про це говорять справжні діти!
Відповісти
Ой, як все цікаво підсумувалося. Цього навчального року цуманська школа за результатами ЗНО з української мови ввійшла до п"ятірки НАЙГІРШИХ шкіл ОБЛАСТІ! Це ж вдумайтеся, як потрібно працювати цьому "прекрасному" керівництву та вчителям української мови, щоб потрапити до такого "елітного" списку. При Бадзян школа була у п"ятірці НАЙКРАЩИХ шкіл ОБЛАСТІ. Як то кажуть, результати говорять самі за себе і не потрібно зайвого популізму.
Відповісти
Останні новини
Освітній скандал в Цумані: вчителі «воюють» через директора
08 травень, 2014, 22:58