У Луцьку відзначили День Перемоги. ФОТО

У Луцьку відзначили День Перемоги. ФОТО
На Меморіалі слави у Луцьку відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня перемоги. у ньому взяли участь близько 1000 людей.

Цьогоріч заходи безпеки під час дійства булим особливо посиленими. Навколо меморіального комплексу розташували посилені патрулі міліції та Самооборони, на певний час перекрили рух на проспекті Перемоги.

Луцький міський голова Микола Романюк закликав присутніх вшанувати хвилиною мовчання загиблих у Другій світовій.

У своїх виступах посадовці говорили про вшанування пам'яті ветеранів та загиблих у світовій війні. Однак не обійшлося без аналогій із конфліктом в Криму та на Сході України.

Так, голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт нагадав, що "війна - це явище, яке властиве лише диким народам, фашистським, нацистський країнам, тим, хто тільки думає про захист своїх інтересів".

Пустовіт переконував, що приклад поразки Німеччини є показовим для інших агресорів, зокрема, очевидно, і Росії: «Але 69 років назад тих, хто думав, що їм все можна. зупинили раз і назавжди. Зупинили так, що Німеччина по сьогоднішній день шкодує, що вв"язалася в цю війну».

Також голова ОДА визнав, що Україна таки не дбала достатньо про Збройні сили в роки незалежності. «Ми думали що війни більше не буде… Але життя жорсткіше, життя показало, що, коли держава забуває про свою оборону, якщо держава не дбає про свої Збройні сили, якщо влада не думає про обороноздатність, історія може повторитися», - відзначив він.

«Давайте згадаємо, як починалася війна. Німеччина прийшла в Австрію та сказала – це наші брати, які хочуть бути в складі Німеччини, які сплять і бачать себе частиною великої Німеччини. Хіба не те саме сьогодні в Криму? Хіба не те саме каже сьогодні Російська Федерація?», - додав Григорій Пустовіт.

Також він розповів, про збільшення виплат ветеранам: «Не дивлячись на те, що сьогодні бюджет виявився розграбованим, держава знайшла можливість та підняла на 160 гривень допомогу ветеранам. Це копійки, але сьогодні ми робимо все, щоб ветерани відчули нашу турботу, все, щоб ветерани могли пролікуватися… сьогодні ми шукаємо можливість, щоб надати путівки на санаторно-курортне лікування».

Голова Волинської облради Валентин Вітер також нагадав про нинішні війну на Сході країни. «Сьогодні захисники вітчизни, наші молоді сини знову гинуть на полях війни. Знову ми втрачаємо наших синів. Треба зробити все для того, щоб ця війна закінчилась…. Я бажаю, щоб швидше звільнилася Україна від тих, хто сіє розбрат», - відзначив він.

Ветеран 1-го Білоруського фронту Гаврило Черняк розповів про свою участь у Другій світовій, про те, як визволяв Білорусь та інші європейські країни. Свою промову ветеран закінчив словами "Слава Україні!".

Квіти до Меморіалу вічної слави клали силовики, ветерани, посадовці та прості громадяни. Також дарували багато квітів ветеранам. Дехто із них прийшов із георгіївськими стрічками, однак «ветерани мають на це право, вони боролися за нас, вони ж не сепаратисти», - пояснив один із силовиків.

Духовенство також долучилося до мітингу
Духовенство також долучилося до мітингу
Заходи безпеки особливо посилили
Заходи безпеки особливо посилили
Ветерани почепли на форму жовто-сині стрічки поряд із георгіївськими
Ветерани почепли на форму жовто-сині стрічки поряд із георгіївськими
Почесну варту несли ліцеїсти
Почесну варту несли ліцеїсти
Екс-губернатор Борис Клімчук теж прийшов на мітинг
Екс-губернатор Борис Клімчук теж прийшов на мітинг

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Всіх вітаю з Днем Перемоги і Днем Пам'яті жертв!!!
Відповісти
Синьо- жовта стрічка поряд з георгіївською - всеодно що на єврейську ярмулку причепити нацистську сфастику. Таке поєднання тільки характерне для волинського "патріотизму". І СМІХ І ГРІХ.
Відповісти
Ти такий злий, бо тобі ворон печінку виклював, тому жовчі нема куди діватися?
Відповісти
НЕ БАЧУ ПИТАНЬ ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ??? НЕОБХІДНО СХИЛИТИ ГОЛОВУ...ПРИКУСИТИ ЯЗИК ТА МОВЧАТИ, ЗГАДУЮЧИ ДІДІВ-ПРАДІДІВ, ЯКІ ПРОЛИЛИ КРОВ ЗА НАШЕ МАЙБУТНЄ!!! КРАЩЕ ПОДИВІТСЯ НА САЙТІ КОГО ПРОКУРОРАМИ ПРИЗНАЧИЛИ...ЦЕ ПРОСТО.....
Відповісти
Дякуємо міському голові Романюку за те , що оргпнізував вшанування ветеранів. В багатьох обласних центрах святкування відмінили. Так ми скоро все забудемо і заборонимо .
Відповісти
Переглядачи подані фотографії, був неприємно вражений, що на фоні серйозних облич учасників заходу лише великому "антифашисту" Клімчуку смішно. Хтось може сказати, чому в скорботний для держави час, особливо на сході України, так весело нашому знаменитому ковельському дипломату?..
Відповісти
Одні і тіж мармизи пів століття збираються на томуж місці лише місцями міняються. Мені теж смішно. Світ іде вперед, а ми ніяк лайно з себе не струсимо. Все топчемось, топчемось і жодного поступу. Бо ТОЛЕРАНТНІ до злодіїв і брехунів. Ой не спокійно спиться нашим загиблим за країну пращурам. Від сорому неспокійно.
Відповісти
Повністю погоджуюся із визначенням про одні і тіж мармизи. Як тут не приглянутися до постаті головного судді області Петі Тодосьовича? І за часів Кучми, і за ю Щенка, і за злодюги Януковича, і за часів БЮТоголової секти - на салом помазаному місці. Видать добре вивчив таблицю ділення...
Відповісти
Останні новини
У Луцьку відзначили День Перемоги. ФОТО
09 травень, 2014, 12:04