У Луцьку – святковий концерт до Дня Перемоги. ФОТО

У Луцьку – святковий концерт до Дня Перемоги. ФОТО
Традиційний концерт з нагоди Дня Перемоги розпочався у Луцьку.

Музично-пісенний марафон «Нас об’єднала Перемога!» стартував поблизу головної алеї центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки у п’ятницю, 9 травня.

У святковий день у парку зібралося чимало людей різного віку. Для них облаштували й лавки навпроти сцени. Хоч охочих послухати концерт було й більше.

Розпочався захід із виступу аматорського ветеранського чоловічого хору «Подвиг» луцького Палацу культури. Серед його учасників, зі слів керівника хору Оксани Джиги, – лише один ветеран Великої Вітчизняної війни останнього призову. Решта – ветерани праці та чорнобильці-ліквідатори.

Чоловіки почали із пісні «Подвиг», виконували й інші фронтові, народні пісні, серед яких – «День Победы», «Смуглянка», «Їхав козак містом», «Ой, на горі та й женці жнуть». Деякі учасники колективу декламували вірші.

Слухачі вітали їх оплесками, а дехто продовжували їх навіть під час виконання пісень. Особливо люди підтримали пісню «День Победы». Під час виконання люди навіть повставали зі своїх місці і слухали її стоячи.

Опісля ветеранів привітали квітами найменші учасники святкового концерту, серед яких – учасники колективу «Світлинка», який продовжив святкову програму на сцені. Декілька малят були переодягнені у народний одяг із елементами вбрання фронтових часів.

Окрім того, під час заходу запланували виступи вихованців луцьких шкіл мистецтв №№ 1, 2.

Насамкінець зі сцени має виступити духовий оркестр.

Цьогоріч феєрверку з нагоди свята вирішили не влаштовувати. Начальник управління культури Луцької міськради Тетяна Гнатів також зазначила, що відмінили традиційний «салют» на заклик громадськості не робити свято надто «пишним», зважаючи на події в України і аби уникнути можливих провокацій.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
полішуки з любешова і ветлів або місцеві кацапи можуть слухати радянський ширпотреб.Оказується дурнів не меншає і 23 роки незалежності не вселили українського духу і патріотизму.
Відповісти
ти гімно в штанях.як тобі не стидно такі коменти писати.
Відповісти
матеріал поданий вище "Дєнь Побєди з російським присмаком" і зроби ПРАВИЛЬНІ висновки.
Відповісти
в тебе взагалі є хоч якась повага до ветеранів, дітей війни?
Відповісти
ПОВАГА і ще раз ПОВАГА до ВЕТЕРАНІВ,а не до неуків.
Відповісти
ТАКІ ЯК КОМЕНТАР "ТІЛЬКИ", В РОКИ ВІЙНИ БУЛИ ПОЛІЦАЯМИ, МОРДУВАЛИ І ВИНИЩУВАЛИ БІЙЦІВ ЧЕРВОНОЇ АРМІЇ ТА БІЙЦІВ ОУН-УПА, СЛУЖИЛИ ФАШИСТАМ!!!! ЦЕ ПРОТОТИП НЕОБІЗНАНОГО "БИДЛА", НІЧОГО УКРАЇНСЬКОГО....!!!
Відповісти
мацковський живе жид.А більшовицька влада заснована жидами.А в мене якраз обізнаність українського крайнього радикала.Не тобі швондьоре судити.
Відповісти
ТОБІ ЩЕ ДО ПРАВОГО РАДИКАЛА ДУЖЕ ДАЛЕКО!!! ВИЙДИ ДО МЕМОРІАЛУ і ГРИЗИ ГРАНІТНУ ПЛИТУ, ЩОБ НА ТОМУ СВІТІ ТЕБЕ ВЕТЕРАНИ НЕ ПОВІСИЛИ!!!!!!!!!!!!! ДО РЕЧІ Я УЛЬТРАПРАВИЙ НАЦІОНАЛІСТ, АЛЕ ПОВАЖАЮ ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ І ТИХ ХТО ВІДДАВ ЖИТТЯ ЗА БАТЬКІВЩИНУ!!!!
Відповісти
з тебе націоналіст,як з гімна куля!
Відповісти
ЩО Ж ВИ "ВЕЛИКІ" НАЦІОНАЛІСТИ ТУТ "ПОРОЖНЯКИ" ГАНЯЄТЕ???? ЇДЬТЕ НА СХІД, ПОВОЮЙТЕ ТРОШКІ, О ТОДІ НАСРЕТЕ В ШТАНЦІ!!!! СЬОГОДНІ СПІЛКУВАВСЯ І З ПРЕДСТАВНИКАМИ КУНУ, ПМГО "ПАТРІОТУ УКРАЇНИ" ТА ПРАВОГО СЕКТОРУ, ВСІ СХИЛЯЮТЬ ГОЛОВИ ПЕРЕД ВЕТЕРАНАМИ ВВВ! СЛАВА ПЕРЕМОЖЦЯМ!!! А ВИ НЕ НАЦІОНАЛІСТИ, А ПОРОЖНЯКИ!!!!
Відповісти
беню закінчився запас словесного проносу і не маєш чим крити?
Ще і для тебе пишу,прочитай поданий вище матеріал "Дєнь Пабєди з російським присмаком"може порозумнішаєш і всі інші писаки теж зроблять правильні висновки.
Відповісти
В даний момент у всіх є можливість підтвердити свої переконання на території Донецької та Луганської областях, там час покаже хто герой,історик і жид. Слабо.......??????
Відповісти
ПОКИ МИ ТУТ СВАРИМОСЬ, ТО В ОБЛАСНІЙ ПРОКУРАТУРІ ДУЖЕ ЦІКАВІ ПРИЗНАЧЕННЯ....ОДНІ І ТІ Ж ЛИЦЯ...ПОДИВІТСЯ В НОВИНАХ НА САЙТІ
Відповісти