Луцького депутата впіймали на кнопкодавстві. ВІДЕО

Луцького депутата впіймали на кнопкодавстві. ВІДЕО
На кнопкодавстві під час чергової сесії Луцької міськради засвітився представник групи «Рідне місто» Микола Яручик.

Обранець громади під час розгляду одного із питань порядку денного примудрився натиснути кнопки за себе і ще двох колег, – пише IA ZIK.

Власне, Луцька міськрада розглядала доволі технічне питання – про сплату за тимчасове користування місцями розміщення засобів зовнішньої реклами на опорах контактної мережі Луцького підприємства електротранспорту та опорах мережі зовнішнього освітлення.

Депутати не захотіли навіть слухати доповідача – начальника управління розвитку підприємництва та реклами Олександра Козлюка. Мовляв, голосуєм за основу і в цілому. Однак із першої спроби волевиявлення опинилося безрезультатним. Тож голосувати його довелося повторно. Тільки тоді «за» висловилися достатня кількість депутатів.

Як з’ясувалося, у Луцькій міськраді депутати і далі продовжують «кнопкодавити». Зокрема при розгляді цього питання кнопки за себе і ще за двох колег натискав представник групи «Рідне місто» Микола Яручик. Це видно на відео з ВЕБ-камер у сесійній залі, яке у відповідь на запит 8 травня надали у муніципалітеті.

Як відомо, поруч із Яручиком розташовані робочі місця депутатів Анатолія Пархомюка та Євгенія Ткачука.

Відповідно до частини 1 статті 19 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», кожний депутат місцевої ради у раді та її органах, до складу яких він входить, має один голос.

А в частині 2 статті 23 Регламенту Луцької міськради передбачається, що голосування персональними електронними картками під час пленарного засідання із застосуванням системи електронного голосування «Віче» здійснюється депутатами особисто.

Процедури делегування ухвального голосу іншому депутату законодавством не передбачено. А як відомо, відповідно до статті 19 Конституції України органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підтримую, Коля негативного резонансу не викличе, його 32 вбивають все зло однією посмішкою. А за історію кохання, то це їхнє особисте, мені вони до речі подобаються.
Відповісти
Лох, то той хто грошей не має, або щось подібне. Вчинок його неправильний, але я не засуджую. Якщо врахувати к-ть зробленого, то хай давить хоть до пенсії. Я його бачив паро раз, читав про нього, він мені більш кумедний чим агресивний.
Відповісти
Видно зразу твій рівень. Новина слабенька, а от запитати в Миколи що і до чого, то можна було б. Хоча...
Відповісти
так на відео Ткачук не на свому місці сидить! справа через прохід всівся!
Відповісти
Волиньпост видалив мій комент про роман цього депутата з їхнім працівником. От ВАМ і цензура, а різні гадості в інших статтях то не видаляють. ((( Соромно має бути !!!
Відповісти
соромно має бути ВАМ що говорите такі нісенітниці!

У працівників цього видання романів з депутатами луцька нема
Відповісти
Теж мені НОВИНА: "Луцького депутата впіймали на кнопкодавстві".
Депутати від БЮТ, на чолі з своїм керівництвом дерибанили Луцьку землю, посади, преференції і т.д.
І що? НІЧОГО!!!
Відповісти
Останні новини
Луцького депутата впіймали на кнопкодавстві. ВІДЕО
10 травень, 2014, 08:00