Європу лякає різке падіння євро

Європу лякає різке падіння євро
Через боргову кризу єврозони на світових фондових ринках курс євро вперше з січня нинішнього року опустився нижче за позначку в 1,3 долара – таким чином євро обвалився до мінімуму 2011 року.

Падіння відбулося через те, що світові інвестори після оголошення інформації про можливе зниження кредитних рейтингів найбільших країн ЄС, почали ще активніше міняти євро на долари. Попередження про зміну рейтингів агентство «Standard & Poor 's» опублікувало ще на початку грудня.

Падіння євро 14 грудня проходить на тлі зниження основних європейських фондових індексів. Так, французький CAC 40 до середини торговельної сесії впав на 1,78%, а німецький DAX - на 1,19%. Британський FTSE 100 (Великобританія, як відомо, не входить до єврозони) піднявся на 0,11%.

Як повідомлялося, через наростання кризи, центробанки низки європейських країн вже почали розробляти екстрені плани дій на випадок виходу з єврозони однієї або декількох країн або навіть повного розпаду валютного союзу.

Так, нацбанк Ірландії обговорює питання про те, як можна, у разі необхідності, налагодити друк великих обсягів грошових знаків.

Швейцарія розглядає варіанти відмови від прив'язки свого франка до євро. Аналогічні кроки роблять ЦБ Боснії та Герцеговини і Латвії.

Наприкінці листопада британські банки також отримали розпорядження від фінансової влади країни розробити плани дій на випадок краху єврозони.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Джерело: ТСН
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Європу лякає різке падіння євро
14 грудень, 2011, 17:08