Суддю-«колядника» відправили по етапу

Суддю-«колядника» відправили по етапу
Екс-главу Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича у п'ятницю, 6 квітня, відправили по етапу для відбування покарання в одній з виправних колоній на території України.

Про це повідомило джерело в правоохоронних органах, пише Дзеркало тижня.

«Його в Київському СІЗО вже немає. Його вивезено в колонію в п'ятницю», – повідомило джерело.

При цьому джерело не уточнило, в яку саме колонію відправили Зварича, але зазначило, що, як показує досвід, «осіб такого рангу» етапують у Менську виправну колонію (Чернігівська область), де утримуються засуджені представники правоохоронних органів.

Нагадаємо, 20 вересня 2011 Оболонський райсуд Києва засудив Зварича до 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Крім того, його позбавили права обіймати будь-які посади в судах і виконувати організаційно-виконавчі функції в державних установах строком на 3 роки.

Зварич звинувачується в отриманні хабара в особливо великих розмірах. Кримінальну справу проти нього було порушено в грудні 2008 року, а в березні 2009 року він був затриманий.

У середу 4 квітня Апеляційний суд Києва не задовольнив розгляд скарги Зварича на вирок Оболонського райсуду, в якій той наполягав на незаконності прослуховування співробітниками СБУ його кабінету і те, що відеозаписи, які доводили факти хабарів, не повинні були розглядатися в суді.

У своїй апеляції екс-суддя також наполягав на повній розшифровці телефонних розмов за жовтень 2007 року з нині покійним губернатором Львівської області Петром Олійником, в яких той нібито зізнавався, що показання проти Зварича його змусили зробити слідчі Генеральної прокуратури і тодішній президент Віктор Ющенко.

Зварич знаходився в Київському слідчому ізоляторі (Лук'янівському СІЗО).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Зварич
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Суддю-«колядника» відправили по етапу
09 квітень, 2012, 09:26