На Волині обрали кращих читачів. ФОТО

На Волині обрали кращих читачів. ФОТО
У Луцьку відбувся відбувся обласний тур Всеукраїнського конкурсу “Найкращий читач – 2014”.

Юним книголюбам, аби стати переможцем, потрібно було проявити ерудицію, кмітливість, спритність, а головне – начитаність, - повідомила керівник регіонального піар-офісу «Сучасні бібліотеки Волині»
Оксана Романюк.

«Конкурс проводиться з метою підвищення рівня особистого розвитку і культурної компетентності дітей через заохочення їх до систематичного читання, підвищення суспільного значення та ролі дитячих бібліотек, сприяння створенню належних умов для читання і рівного доступу до книг та літератури», - говорить директор бібліотеки Наталія Граніч.

У цьому році звання «Найкращого читача» виборювали юні читачі 6-8 класів, які вже стали переможцями у районних та міських етапах конкурсу.

Почесне обласне журі конкурсу, яке очолювали українські письменники Іван Чернецький та Клава Корецька, обрало Найкращих серед учнів 6 класів: І місце – Вікторія Сендецька (с. Копачівка Рожищенського р-ну), ІІ місце – Мирослав Уманець (м. Нововолинськ), ІІІ місце - Оксана Ткачук (смт Іваничі)
та серед учнів 7 класів: І місце – Маргарита Борейко (с. Радомишль Луцького р-ну), ІІ місце – Анастасія Моклович (м. Луцьк), ІІІ місце – Надія Абрамчук (с. Волошки Ковельського р-ну).

Всеукраїнський конкурс «Найкращий читач року» проводиться з 2005 року в бібліотеках України для того, щоби заохотити дітей та підлітків до читання та популяризувати українську та світову літературу.

У 2013 році у трьох етапах конкурсу взяли участь понад 4 тис школярів 6-7 класів області. Троє переможців були нагороджені грамотами, цінними призами та поїздкою на дитячий фестиваль «Книгоманія», що традиційно відбувається у місті Львові.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині обрали кращих читачів. ФОТО
12 травень, 2014, 12:49