Вага благодійності: фонд нардепа Мартиняка міряє допомогу тоннами

Вага благодійності: фонд нардепа Мартиняка міряє допомогу тоннами
Протягом чотирирічної співпраці благодійна організація з Німеччини надала понад 150 тонн допомоги Волині у медичній та освітній сферах.

Про це розповіла керівник благодійного фонду нардепа Сергія Мартиняка «Європейський вектор» Галина Ведрич 12 травня під час прес-конференції.

Фонд «Європейський вектор» співпрацює з німецькою організацією «Конвойна група Вальдек – Франкенберг» чотири роки.

Як повідомила Галина Ведрич, впродовж співпраці німецькі благодійники передали кілька реанімобілів, кілька десятків лікарняних ліжок, меблі для лікарень та шкіл, медичне обладнання. Загалом – понад 150 тонн вантажу для Луцького, Рожищенського, Локачинського, Горохівського та Турійського районів.

За її словами, делегація у складі 11 осіб прибула на Волинь відвідати ті заклади, куди були передана допомога раніше. Крім того, кілька тонн вантажу привезли з Німеччини і цього разу.

Заступник головного лікаря Луцької центральної районної лікарні Олександр Коменда розповів, що лікарня отримала 40 сучасних лікарняних функціональних ліжок для терапевтичного та хірургічного відділення. А також УЗД-апарат для діагностики хвороб кісткової системи, якого раніше лікарня не мала.

За його словами, фонд «Європейський вектор» допоміг зробити ремонт кількох відділень лікарні.

Очільник «Конвойної групи Вальдек – Франкенберг» Вільфрід Фогель розповів, що вони навмисно вибрали важкий час для відвідин України. Хоча в Німеччині делегації не радили їхати в Україну зараз, але Фогель зазначив: ніхто не боявся їхати. Німець каже, що їхня організація заснована виключно заради допомоги людям і жодним чином не пов’язана із політичними структурами.

Фогель розповів, що «Конвойна група Вальдек – Франкенберг» також співпрацює з Івано-Франківськом та Чернівцями, але основний їхній регіон співпраці – Волинь.

Організація також надає щомісячну допомогу харчуванням для будинків престарілих та християнських центрів милосердя.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Який мартиняк "благодійник" ? Прокльони вкладників Західінкомбанку , де фірми мартиняка не повертають 33 млн.гривень, скоро зроблять з цього героя чучело.
Відповісти
Мартиняк давно розрахувався з боргами на відміну від інших місцевих олігархів і публічно показував відповідні документи. Тому, дорогі тролі, ви не праві!
Відповісти
Останні новини
Вага благодійності: фонд нардепа Мартиняка міряє допомогу тоннами
12 травень, 2014, 14:47