У бюджеті Луцька на незахищені статті «ідуть копійки», - Романюк

У бюджеті Луцька на незахищені статті «ідуть копійки», - Романюк
У луцькому бюджеті не вистачає коштів на незахищені статті, на захищені грошей поки вистачає.

Про це розповів міський голова Микола Романюк під час дебатів на тему: "Польський досвід системних змін. Практичні імплікації для України", що відбувалися у міськраді в понеділок, 12 травня.

Романюк нагадав, що у 2013 році із Держказначейства не профінансували бюджетних видатків для Луцька на 7-8 мільйонів гривень.

За його словами, в 2014 році виділяють кошти лише на захищені статті (зарплати бюджетникам та інше), а на незахищені статті (оплата товарів та послуг, нові проекти та інше) «практично ідуть копійки».

Щоб збільшити доходи місцевих бюджетів та переорієнтувати гроші із центру, Микола Романюк запропонував зміни до законодавства.

Так, за його словами, варто було б лишати до 50% податку на прибуток підприємств в розпорядженні територіальної громади. Також Романюк запропонував переорієнтувати на місця частину екологічного податку.

«Раніше він у нас в міський бюджет приносив 3-3,5 мільйона. Його на сьогодні немає, він весь іде в центр. Тоді треба їхати, просити. Якщо 100% він іде наверх, то це неправильно», - пояснив мер.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не хоче сказати чому не бере від усіх підприємців гроші до бюджету, а це мільйони гривень ,а підтримує посередників ,де ці мільйони осідають???А відкати хто тоді носити буде...Він бідолаха все незнає де їх взяти,нічого ,скоро все знайдеться,недовго залишилось.
Відповісти
Останні новини
У бюджеті Луцька на незахищені статті «ідуть копійки», - Романюк
12 травень, 2014, 14:59