Зарплату мера Луцька назвали «смішною»

Зарплату мера Луцька назвали «смішною»
Секретар Луцької міськради Сергій Григоренко вважає, шо зарплата міського голови Миколи Романюка 7200 гривень – «це смішно».

Про це він заявив під час дебатів на тему: "Польський досвід системних змін. Практичні імплікації для України", що відбувалися у міськраді в понеділок, 12 травня.

Григоренко пояснив, що для залучення у органи місцевого самоврядування професіоналів потрібно збільшити зарплати. Він навів приклад зарплати Романюка, обсяг якої - 7,2 тисячі гривень, що, мовляв, ніяк не відповідає його посаді.

«Це смішно. За таку роботу треба платити 10-20 тисяч євро», - розповів Григоренко.

«Ніщо так дорого не обходиться місту, як дешева влада», - додав Григоренко.

До слова, представник Люблінської міськради Кшиштоф Лонка під час обговорення розповів, що мер Любліна заробляє 3 тисячі євро.

Шоб збільшити повноваження органів місцевого самоврядування, Григоренко запропонував замість більшість функцій облдержадміністрацій передати місцевим радам, а на рівні області залишити префекта із контролюючими функціями.

Секретар Луцькради розповів, що бюджет польського міста Жешува (180 тисяч людей) – 400-500 мільйонів, а бюджет Луцька (більше 200 тисяч людей) – близько 100 мільйонів, тому порівнювати можливості міської влади в Україні та Польщі наразі не можна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
коли ми будемо жити я поляки- тоді і ...
а зараз романюк повинен в бюджет міста вносити 20 тис евро
Відповісти
За те заробітна плата заступниці директора Луцьктепло Таньки Козлячек складає вже близько ДВАНАДЦЯТИ ТИСЯЧ ГРИВЕН щомісяця.
Відповісти
УВАГА !!! Важлива інформація !!! Злодійський ОБЩАК Іванюшенко - "ЗАХІДІНКОМБАНК" фінансував "тітушок" в Київі, сепаротистів в Криму та продовжуе фінансувати сепаротистів на Півдні та Сході України. Нова труслива "влада" закривае очі на кримінальну діяльність цього ОБЩАКА. Іванюшенко домовился з "владою" щоб його "банк" не чипали. Така зрадницька "влада" не потрібна. Звертаюсь до Правого сектору, Самооборони, воїнів - Афганцям - чи довго буде злодійський ОБЩАК - "ЗАХІДІНКОМБАНК" працювати на ВОРОГА ???
Відповісти
Ошукані вкладники Західінкомбанку написали заяву в обласну прокуратуру з вимогою розслідувати і притягнути до відповідальності Бєліка О., начальничка волинського управління НБУ, котрий протягом 5 років "кришує" общак Іванющенка. Заяву підписали 108 волинян. Отримали відписку про погоду, про міліцію. про оцінку закладеного майна, тільки не про злочинну діяльність Бєліка. Усе в державі переплетено, прокуратура береже міліцію, прокуратура береже злочинців, прокуратура береже терористів.
Відповісти
Має бути якесь раціонельне співвідношення заробітних плат звичайних людей і керуючої верхіки, ато по суті люди отримують в середньому 100 євро а меру платити 15000, це в 150 разів, за які такі заслуги?
Шановний Сергій Григоренко, я розумію, що говорити - не мішки носити, але хоч інколи думайте, що говорите.
Відповісти
Если зарплата маленькая тады нужно не обременять себя низкооплачиваемой работой - ПОПРОШУ УВОЛИТЬСЯ С НИЗКООПЛАЧИВАЕМОЙ РАБОТОЙ.....а если зарплата устраивает и кто-то не увольняется - ЗНАЧИТ ВОРУЕТ
Відповісти
Погоджуюсь.
Відповісти
"працюють" не за зарплату! Спонсори не дадуть згинути...
Відповісти
Як підмахнув новий начальничок...ай молодца )зачот в гривнях?
Відповісти
Якби наше місто процвітало, дороги були відремонтовані, вулиці та будинки благоустроєні і рівень оплат праці у лучан був європейський, тоді можна говорити про збільшення заробітку меру. А поки яке місто, така й зарплата. Хоча на оклад 7,2 тис. грн. пішли б більшість лучан.
Відповісти
Если ему эта зарплата маленькая и смешная, как глаголит его шестерка, то пускай идет на другую работу. Обарзели , делать ничего не хотят, а только за зарплату думают. И та еще большая.
Відповісти
самый умный и много зарабатывающий Вальтер!!! иди помогай в горсовет!!!
Відповісти
А у лікарів та вчитилів не смішні?
Відповісти
коли ті вчителі і лікарі перестануть скиглити про свох зарплати, все життя тільки те і роблять,що плачуть- мало,кожному своє і хто нащо вчився той те і має...
Відповісти
Ну так, хто на що вчився - чого ж ви своїх дітей в школи віддієте і в лікарню приводите? Ви ж краще вчились, ось і займатесь з ними дома. І кожен у нас краще знає, як лікуватись - для чого іти в лікарню? Цікаво, яка ж у Вас посада і освіта, що ви з такою зневагою говорите про вчителів та лікарів?
Відповісти
Григоренка Романюк на посаду секретаря висунув,то він тепер пропонує грошима з міського бюджету з ним розрахуватись,гнида.Люди просять Романюка, місто від сміття очистити,то грошей немає?
Відповісти
Ні одне грошове питання у міськраді не проходить "мимо кишені" романюка. А тут вони нявкають, що дуже бідні ? Усіх депутатів на люстрацію, побачимо , хто скільки накрав. Слава Україні !!!
Відповісти
Тепер побачили, БЮТівець Григоренко дорвався до корита! І це вже лучанам не смішно.
Відповісти
це все ж залежить від економіки міста та країни... в нас всіх смішні зарплати от і виходить,що кожен живе як вдається...
Відповісти