Лучанам розповіли, як «на халяву» народити Польщі

Лучанам розповіли, як «на халяву» народити Польщі
Представник Люблінської міської ради Кшиштоф Лонка розповів, що деякі українки приїжджають до міста на 9 місяці вагітності, щоб там народити безплатно, попри те, що в Польщі страхова медицина.

Про це він розповів під час дебатів на тему: «Польський досвід системних змін. Практичні імплікації для України», що відбувалися у Луцькій міськраді в понеділок, 12 травня.

Лонка зазначив, що, згідно з законодавством, кожен, хто користується медичними послугами, повинен мати страховку. Але польські лікарі не можуть відмовити людині, коли вона у критичному стані.

Тому були випадки, коли українки на 9-му місяці вагітності приїжджали до Любліна та викликали швидку, коли мали народжувати.

Лікарі не могли відмовити, а рахунок виставляли лише потім (послуга коштує близько 10000 євро). Оскільки жінки казали, що таких грошей не мають, рахунок відправляли у генеральне консульство України в Любліні.

Українські дипломати переконували, що немає міждержавних договорів, які б передбачали повернення коштів, тому гроші списували на збитки Люблінської лікарні за підсумками року, натомість жінки ніякої відповідальності не несли. «Не будемо ж ми її на родах арештовувати», - пояснив Лонка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: медичина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
БРЄД сивої КОБИЛИ
Відповісти
У нас найращий роддом щось важко повірити в це хіба паняночка думала отримати відразу польське громадянство для дитини і собі супутні документи? знаю така схема в європі працює.
Відповісти
І правильно, а у нас точно б так і не вийшло із нашими "заслуженими" лікарями.
Відповісти
походу дитина могла б отримати громадянство! так як родилася за кордоном!)))
Відповісти