За перевезення наркотиків присудили 8,5 років в’язниці

За перевезення наркотиків присудили 8,5 років в’язниці
Власника вантажу наркотиків, який затримали у пункті пропуску «Устилуг» на Волині 2008 року, засудили до 8,5 позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це інформує прес-центр СБУ.

Кримінальну справу, порушену СБУ стосовно 34-річного громадянина України, розглядав Апеляційний суд Хмельницької області.

Чоловіка звинувачували у вчиненні злочинів, передбачених частиною 3 статті 305 (контрабанда наркотичних засобів), частиною 2 статті 201 (контрабанда), частиною 3 статті 307 (перевезення наркотичних засобів та психотропних речовин) Кримінального кодексу України.

У 2008 році співробітники Управління СБ України в Хмельницькій області виявили і перекрили канал контрабандного ввезення на територію України наркотичних засобів та психотропних речовин.

Так, у пункті пропуску «Устилуг» Ягодинської митниці під час проведення митного огляду автомобіля, який слідував з Республіки Польща в Україну, у спеціально обладнаній схованці правоохоронці виявили та вилучили понад 5 кілограмів синтетичної психотропної речовини метамфетамін, 1 кілограм амфетаміну, майже 1 кілограм сильнодіючого лікарського засобу – димедролу, майже 2 тисячі таблеток МДМА масою понад 600 грамів (особливо небезпечні речовини, обіг яких заборонено) та близько 100 грам кокаїну.

Встановлено, що водія, який керував іномаркою, найняли для того, щоб перевезти вказаний транспортний засіб із Литви до України.

У місті Кам’янці-Подільському перевізника, якого використовували без його відома і згоди як наркокур’єра мав зустріти мешканець області.

У кінцевому пункті призначення власника автомобіля та прихованого вантажу затримали співробітники СБУ. Ним виявився директор одного із приватних підприємств області.

Вироком суду контрабандисту призначено покарання у вигляді 8,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За перевезення наркотиків присудили 8,5 років в’язниці
09 квітень, 2012, 12:46