Папа Римський написав Турчинову

Папа Римський написав Турчинову
Пара Римський Франциск написав листа в.о. Президента України Олександру Турчинову, у якому висловив співчуття українському народу.

Франциск згадав "жертв напружених конфліктів, що вибухнули в ці останні місяці, а також про тих, які страждають з причин нинішніх подій", - пише 5 канал з посиланням на УНІАН.

"Водночас запевняю про мою молитву, щоб Влада Вашої Країни, втягнені Сторони, а також вся міжнародна спільнота не припиняли пошуку мирних рішень через діалог та переговори, терпеливо та використовуючи усі можливі засоби в цьому напрямку.

Я не сумніваюсь, що буде зроблено усе можливе, щоб заспокоїти душі та відновити стосунки взаємної поваги та довіри, долаючи атмосферу недовіри та пригнічення, яка ризикує поширитися ще більше та завадити досягненню спільних і довготривалих домовленостей", - йдеться у зверненні голови Католицької церкви.

Нагадаємо, в кінці квітня Папа Франциск зустрівся у Ватикані із прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком. Аудієнція тривала 18 хвилин. Під час неї Франциск подарував очільнику українського уряду ручку з побажаннями підписати нею мирну угоду.

Зі свого боку, Арсеній Яценюк презентував понтифіку фотографію, зроблену 1 січня на Майдані Незалежності, зазначивши, що на цій площі за свою свободу і права боролися мільйони українців.

Після зустрічі прем'єр заявив, що попросив Папу Римського молитися за Україну і зробити усе, щоб у Європі були мир і стабільність. Яценюк також зазначив, що саме завдяки церкві минулого століття вдалося уникнути кількох воєн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.