У Маріуполі в перестрілці поранили лучанина. ФОТО

У Маріуполі в перестрілці поранили лучанина. ФОТО
Бійця Національної гвардії з Луцька поранили у Маріуполі 9 травня.

Хлопець лікується у Дніпропетровську, в Обласній клінічній лікарні ім. Мечникова, - пише видання 34.ua.

Окрім того, з ним ще - 5 бійців Національної гвардії України, які також постраждали на День Перемоги в Маріуполі.

Всі вони розповіли, як потрапили під обстріл і як себе почувають зараз.

Боєць Олександр родом з Києва. Він колишній міліціонер, останнім часом працював в МНС, а після подій на Майдані вирішив вступити до лав Національної гвардії України.

9 травня чоловік потрапив під обстріл біля відділення міліції в Маріуполі. Зараз він перебуває в окремій палаті лікарні. У нього найважче поранення з усіх доставлених в Дніпропетровськ бійців.

«Вранці 9 травня нам повідомили, що райвідділ міліції в Маріуполі захопили сепаратисти. Нас попросили його звільнити. Ми приїхали туди. При підході до райуправління по нас відкрили вогонь. Стріляли з 2-го і 3-го поверхів. Лікарі кажуть, що в лікарні я буду перебувати ще довго. У мене немає 7 см кістки на нозі», - розповів Олександр.

Незважаючи на важкі поранення, настрій у бійців досить оптимістичний. Лікарі стверджують, що вони швидко йдуть на поправку. Чотирьох з п'яти пацієнтів лікарні лікарі обіцяють виписати вже через 1-2 тижні.

«Мені поцілили в сідницю, хлопцям поцілили в груди й ноги. Зараз я почуваюся добре, лікарі кажуть, що йду на поправку і в найближчі дні передадуть мене в інше відділення. Хочеться швидше одужати і знову повернутися на військову службу. Батьківщину треба захищати. Хлопцям, які зараз знаходяться там, я бажаю бути обережними, тому що дуже важко потім видужувати від важких поранень», - каже 25 -річний Валентин з Луцька.

Один із поранених солдатів строкової служби Роман із Львівської області. Він прослужив більше року, а потім потрапив до лав Національної гвардії України. Під час обстрілу в Маріуполі хлопець також отримав кілька важких поранень.

«Я хотів би подякувати всім солдатам і офіцерам, які тоді допомогли нам сховатися, щоб уникнути ще поранень. Я хотів би їм сказати, щоб вони трималися тому, що їм там набагато важче, ніж нам», - побажав Роман.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Это у НациАнальной гвардии стиль наступления такой "а-ля Ляшко".
Відповісти
та зникни вже фсбешний провокатор.
Відповісти
саме поранення - це вже неймовірний ЖАРТ!
Відповісти

Шановна редакція В.П. В черговий раз дуже прошу забаньте назавжди на ваших сторінках того пропутінського рашиста-троля " ФігВама". Усюди та скотина пхає свй путінський писок !!
Відповісти
а можна?
Відповісти
Останні новини
Вдало спіймана мить. ФОТО
14 травень, 2014, 16:05
У Маріуполі в перестрілці поранили лучанина. ФОТО
14 травень, 2014, 15:57