Депутат розповів, як митниця бере хабарі

Депутат розповів, як митниця бере хабарі
Депутат Волинської обласної ради, колишній співвласник ТМ «Торчин продукт» Олекксандр Свирида розповів, що в часи становлення його бізнесу митники часто перевіряли машини, які возили крохмаль для виробництва.

Про це Свирида розповів у своєму інтерв’ю виданню ВолиньPost.

«Наших польських компаньйонів, які возили крохмаль – білий порошок – польські спецслужби підозрювали в якихось незаконних операціях. Свердлили дно фури, аби з мішка з дна взяти попробувати: що то є? Потім поляки совали їх по судах, виграли всі суди, митниця заплатила збитки. Митники помислити собі не могли, що це таке, коли в день по дві фури стабільно щось возять. Вони два роки пресували поляків…», - розповів Свирида.

На питання, чи брали тоді митники хабарі, Свирида сказав:

«Митниця як тоді, так і зараз діє однаково. Хабарі вимагають. Яким чином? Чи можна провезти, не заплативши хабар? Можна. Але збитки будуть більші, ніж хабар заплатити. Тому що митниця має технологічний час затримки машини. В них є наприклад доба. Простій – це заплатити транспортнику 100 євро в день. Дешевше митнику – 200 гривень. Кожна машина, яка перетинає кордон, платить якусь мзду»

«І наша компанія платила. Ми не платили митникам, а брокерським компаніям, так само, як і більшість», - уточнив Свирида.

«Те, що я кажу, то це не значить, що хтось біжить і напряму митнику дає гроші. Є посередники. Я стверджую, що митниця бере, але це умовно стверджую. Адже я не бачив, як напряму посередники ці питання вирішували», - пояснив депутат.

«Але я передбачаю, що кожна машина щось коштувала, інакше вона би простояла зайвий день», - додав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Депутат розповів, як митниця бере хабарі
09 квітень, 2012, 17:44