На Волині депутат сформує народне ополчення

На Волині депутат сформує народне ополчення
Депутат Волинської облради Василь Столяр візьметься організувати народне ополчення, до якого ввійде близько 500 людей.

Таку пропозицію підтримали депутати облради своїм голосуванням в підтримку звернення до Верховної Ради жителів області щодо необхідності формування народного ополчення під час сесії 15 травня.

«…Ряд громадян нашої держави, жителі нашого краю – військові у відставці, колишні військовослужбовці та військовозобов’язані різного віку, які мають великий досвід військової служби, досвід участі в бойових діях, не підпадають в перші черги мобілізаційного призову, але готові допомогти регулярній армії у захисті території нашої держави та її цілісності», - йдеться у зверненні.

Під час обговорення рішення багато депутатів висловлювали претензії щодо планів Столяра. Так, Олександр Свирида запропонував не створювати додаткові підрозділи, а збільшити кількісний склад державних силових структур. Бо, мовляв, «якщо десантників постріляли, то цих взагалі знищать».

Василь Столяр відповів, що багато добровольців має військові навички не гірші, ніж у багатьох професіоналів. «На щот професіоналізму хочу поспорити, давайте мені професійного військового, постріляєм на 300 метрів», - відзначив він.

Його колега Василь Прокопчук захотів навчити десантників воювати. «Що це таке? Вбили 8 десантників, що це за армія? Війна йде… Хай приїжджають на Волинь, ми їх тут навчимо воювати», - обурювався він.

Також частина депутатів висловлювала побоювання, що створення додаткових народних дружин може призвести до виникнення «приватних армій», але більшість таки підтримала проект – «за» 42 голоси.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага! Тимошенко в брюках! Де відповідь Єрємєєва і Мартиняка? Кожному олігарху по народному ополченню! А потім бої між собою на дачі. Замість боксу чи півникових боїв.
Відповісти
Візьміть до себе Правий сектор, автомайдан і Самооборону і нарешті займіть цих безробітних хоч якоюсь корисною діяльністю. Бо вони від неробства уже біситись починають.
Відповісти
голий босий столяр хай порахуе кошторис и вин не коломойский и палиця мабуть вчора був крепкий план
Відповісти
замало організував банд Столяр... ще хоче на 500 душ
Відповісти
Васек, отдай деньги.Ополчение тебе не поможет..
Відповісти
Останні новини
На Волині депутат сформує народне ополчення
15 травень, 2014, 12:17