Проїзд у луцьких маршрутках: хто за скільки возить

Проїзд у луцьких маршрутках: хто за скільки возить
Проїзд вартістю три гривні виявився надто дорогим для багатьох лучан, тому багато хто вибирає дешевші маршрутки.

Здавалося б, лишень 50 копійок, але все-таки суттєва економія, - пише газета Хроніки Любарта.

Вартість проїзду в луцьких маршрутках зросла із 12 травня. Щоправда, незмінною лишилася 1 гривня для дітей віком від 6 до 14 років.

Так, вартість проїзду в автобусах, які працюють на маршрутах №15 та 15а, виконком Луцької міськради дозволив підвищити до 2 грн. 2,50 грн за одну поїздку беруть на маршрутах №1, 2, 3, 4, 8, 10, 11, 14, 16, 17, 17а, 21, 23, 24, 25, 26, 26а, 27, 27а, 28, 29, 30, 31, 32, 47. А в автобусах, які рухаються за маршрутами №9, 9а, 12, 18, 19, 22, гранична вартість проїзду дозволена до 3 грн.

На тролейбус, проїзд у якому нині коштує 1,25 грн., пересів начальник міського управління транспорту і зв’язку Анатолій Миронюк.

«Три гривні – це дорого. І для мене теж. А я такий же пасажир, як і більшість лучан. Тепер виручка у тролейбусників збільшилася. Я й сам тепер пересів на тролейбус. І дешевше, і екологічніше, і мені так зручно. Але не всі люди мають змогу їздити тролейбусами, вони ж бо не всюди їдуть», – каже чиновник.

За словами чиновника, ті перевізники, які вирішили брати 3 грн. з пасажира, тепер змушені знижувати ціну, адже лучани, якщо мають змогу обирати, сідають у дешевші маршрутки.

Так, Луцьке підприємство електротранспорту замість дозволених 3 грн. бере 2,5 грн. на маршруті №9а. Також чиновник повідомив, що Луцьке підприємство електротранспорту наразі не підвищило до 2 грн. ціну проїзду на маршрутах №15 і 15а, як їм це дозволив виконком.

Директор АТП №1 Олександр Шаміс каже, що на маршруті №19, який обслуговує його підприємство, із 12 травня встановили виважену ціну – 2,5 грн. у межах міста і 3 грн. для тих, хто їде у село Гірка Полонка. Таким чином застрахували себе від «ігнору» потенційних пасажирів, що можуть вибрати схожий, але дешевший маршрут.

Така ж ситуація і в «Луцького АТП 10701» та ТОВ «Санрайз». Так, маршрутка №12, попри дозвіл на 3 грн., возить пасажирів по 2,5 грн.

А по 3 грн. на маршрутах №9, 18 і 22 беруть тільки з тих, хто їде за місто.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
впринципі логічно, але ще подумали б за зарплату людей. Ціна ростуть на УСЕ, а зарплата стоїть і стоїть бідненька на місці((((((((((((((((
Відповісти
А в деяких маршрутках пише проїзд дітей 6-14 років 1,5 гривні.... Чому ?
Відповісти
про необхідність контролю за пасажиропотоком? В чому кримінал повідомлення?
Відповісти
що власники маршруток дали посадовцям "на лапу"! От і всі пояснення! А ви кажете: мандан, революція, права секта...
Відповісти
Якби в Луцьку їздили тролейбуси через кожні 3-5 хв, як у Рівному. маршрутчиуи зробили б проїзд 1,5 максимум, щоб лише їздили пасажири. А так тут корупційна схема з міськрадою.
Відповісти
принципові борці і борциці з корупцією, професійні патрійота?
Відповісти
більше б тролейбусів, із задоволенням би їздила!
А то студенту задорого по 3 грн їздити, якщо можна за 60 коп проїхатися
Відповісти
"народної" адвокатші - пані Олени? Що - нічого крім бізнесу?
Відповісти
Панове, ми все ближче до омріяної більшістю Європи.
Скоро на велосипедах будемо їздити.
Пане мер і його банда!
Робіть умови для велотранспорту
Відповісти
на велосипедах - не самий гірший варіант, якщо він є...
Відповісти
Велосипед це класно, тільки не для нашого клімату. Півроку максимум поїздиш, а далі? А далі зима... Зимою не дуже то покатаєшся. Та й літо от зараз якесь сумнівне.
Відповісти
Мере наш шановний, запитайте кервника ЛПЕ про графік руху тролейбусів: бо вранці, в районі підшипникового збираються по 4 тролейбуса на кільці, а люди чекають тролейбуса,ввечері, після 18 ,всі тролейбуси чешуть до депо.
То чи це не схема для заробітку маршрутчиками?
Відповісти