У Романюка пояснили, чому не виконали обіцянку розривати договори з маршрутниками

У Романюка пояснили, чому не виконали обіцянку розривати договори з маршрутниками
Лучани постійно скаржаться на роботу громадського транспорту, а у мерії переконують – скарг поменшає тільки тоді, коли у маршрутках працюватиме GPS.

Про це говорили 10 квітня під час оперативної наради у Луцькій міській раді.

За інформацією заступника начальника відділу звернень громадян Сергія Назарука, з 26 березня у групу оперативного реагування «15-80» надійшло 16 скарг на роботу громадського транспорту.

«Люди скаржились на великий інтервал руху маршрутних автобусів, відсутність рейсів, неналежне спілкування водіїв, відмову перевозити пасажирів пільгових категорій. Скарги надійшли на маршрути №1, 4, 9, 9а, 18, 25, 30, 32», – повідомив чиновник.

Луцький мер Микола Романюк впевнений, що домогтись порядку в роботі міських маршрутівок можливо тільки з впровадженням системи GPS-моніторингу.

Він нагадав, що ще у 2010 році провели тендер на право виконувати функцію організації та управління рухом автобусів і підготовки інформації про роботу перевізників на автобусних маршрутах загального користування із використанням GPS. Тендер виграло підприємство «Візор».

«Так, спочатку було поставлене питання, щоб обладнання купувати у «Візора». Але вже півроку, як перевізникам було сказано купувати обладнання, яке вони хочуть і де хочуть, але тільки, щоб воно було сумісне із розробкою «Візора», – сказав мер і констатував, що перевізники все-таки самі гальмують цю тему, відмовляючись конструктивно співпрацювати із «Візором».

«Я розумію, що це бізнес, що усім хочеться заробляти гроші. Але ми в цьому питанні наведемо порядок», – запевнив луцький мер і вкотре нагадав, що з недобросовісними перевізниками розриватимуть договори на перевезення.

До слова, раніше Микола Романюк заявляв: якщо до 1 квітня луцькі перевізники не налагодять роботу із GPS, то з ними розірвуть договори на перевезення.

Як пояснив заступник мера Василь Байцим, нині міська рада просто не в силах виконати цю обіцянку, оскільки фірма-перевізник «Санрайз» оскаржує в суді відповідне доручення міського голови. Додамо, власником цієї фірми є депутат Луцької міської ради від Європейської партії України Олена Голєва.

«А до статочного рішення суду ми нічого не можемо вдіяти», – констатував Байцим.

Нагадаємо також, на ВолиньPost публікувався протокол засідання конкурсного комітету, який визначив переможцем тендеру «Візор». Але у цьому документі не йшлось про те, що перевізники зобов’язані купувати GPS-обладнання у «Візора», хоча у мерії тривалий час саме на цьому наполягали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З відділу транспорту створили управління транспорту, потім створять департамент транспорту, потім транспорт зникне...
Відповісти
Останні новини
У Романюка пояснили, чому не виконали обіцянку розривати договори з маршрутниками
10 квітень, 2012, 10:44