Волиняни відкрили полякам Шевченка. ФОТО

Волиняни відкрили полякам Шевченка. ФОТО
Творчий колектив Волинського товариства польського мистецтва «Барви рубежів» відвідав з шевченківським концертом школи кількох гмін Польщі.

Дитячий колектив Школи артистичного мистецтва, яка діє при Товаристві, а також дорослі митці виступали у школах гмін Воля Ухруська та Руда Гута, що у Володавському повіті Люблінського воєводства, повідомили у «Барвах рубежів». Концерти пройшли 7 і 8 травня.

Волиняни завітали до Польщі на запрошення Гмінного осередку спорту і рекреації Волі Ухруської.

Як повідомив голова товариства «Барви рубежів» Георгій Ролінгер, свій творчий доробок діти та дорослі продемонстрували полякам з нагоди 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Саме з шевченківських творів складалася програма концерту.

Серед тих, хто взяв участь концерті, були і діти, і дорослі. Зокрема, дитячий колектив Школи артистичного мистецтва, яка діє при Товаристві. А також Народний артист України Василь Чепелюк. Він, зокрема, виконував пісню «Думи мої» польською мовою.

«Концерт тривав більше години. Діти та дорослі виконували твори Тараса Шевченка – поезію та пісні на його слова. Польським дітям та вчителям дуже сподобалися виступи. Адже для багатьох з них це було перше знайомство з творчістю Шевченка», - розповів голова Товариства Георгій Ролінгер.

«Спочатку ми не планували концерту у Рудій Гуті. Але, побачивши наш виступ у школі Волі Ухруської, педагоги Рудої Гути попросили виступити і у їхній гміні», - додав голова товариства «Барви рубежів».

Волинське товариство польського мистецтва «Барви рубежів» (Towarzystwo sztuki polskiej «Barwy Kresowe») створене у листопаді 2012 року. Члени товариства – аматори та професійні митці Волині, зокрема артисти обласного академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка, музиканти, художники.

Товариство співпрацює з Луцькою музичною школою №1 імені Фридерика Шопена, Інститутом мистецтв, Луцькою художньою школою, іншими організаціями.

Товариство є учасником «Асоціації польських організацій на Волині», створеної 3 квітня 2013 року. Сюди, окрім «Барв рубежів», входять Товариство польської культури імені Тадеуша Костюшка, Товариство лікарів польського походження на Волині, Волинське об’єднання польських вчителів в Україні імені Габріели Запольської.
















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
панів-ляхів на Шевченкову творчість?
Відповісти
Помню, буквально несколько лет назад была целая движуха среди самых свидомых из всех свидомых по поводу Гоголя, что он не достоин считаться украинцем только за то, что писал на русском - Россия с удовольствием приняла этого великого писателя с мировым именем в перечень русских писателей. Но речь не об этом. В то же время суперсвидомые из самых свидомых среди просто свидомых по поводу Шевченко высказывали мысль, что он тоже как бы не может считаться щырым украинцем, а скорее "пидмоскалэным хохлом" только потому, что поэзия у него вся написана, конечно, на украинском языке, а вот проза - только на русском (в рукописях и первых изданиях, потом уже делался перевод на украинский язык, кто не верит - может сам покопаться в биографии Кобзаря). Но не "подарить" России еще одного великого писателя все таки мозгов хватило, уж не знаю у кого лично...
Відповісти
Да у вас даже китайцы русскими были, имперские имбицилы
Відповісти
Останні новини
Україна на висоті. ФОТО
16 травень, 2014, 12:06
Волиняни відкрили полякам Шевченка. ФОТО
16 травень, 2014, 11:40