Родичі волинських військових вимагають повернути рідних додому

Родичі волинських військових вимагають повернути рідних додому
Члени сімей військовослужбовців Волині обурені тим фактом, що їхніх рідних відправили на Схід.

Тож, військовий комісар Волині Олег Галак закликав їх бути толерантними і стриманими, - пишуть Відомості.ua.

"Шановні волиняни, жителі нашого прекрасного краю! Звернутися до Вас мене змусила та обставина, що до Волинського обласного військового комісаріату останнім часом почали приходити дружини, матері та члени сімей військовослужбовців, які зараз служать у Збройних Силах України", - звернувся він.

"Родичі офіцерів і солдатів, які були призвані до війська під час часткової мобілізації, вимагають повернути мобілізованих додому. При цьому керівництво облвійськкомату звинувачують у тому, що ми наче б то спеціально направили їхніх чоловіків та родичів на схід України. Насправді такі закиди є абсолютно безпідставними, - каже Галак. - Всі військові комісаріати області під час проведення часткової мобілізації сумлінно і віддано провели необхідну роботу, тому за рахунок жителів Волині та громадян з інших областей було повністю укомплектовано 51-шу окрему механізовану бригаду у місті Володимирі-Волинському. Згодом ця бойова одиниця пройшла бойове злагодження на військовому полігоні у Рівненській області. Через загострення ситуації у Луганській та Донецькій областях вищим керівництвом Генерального штабу Збройних Сил України було прийнято рішення відправити частину 51-ї механізованої бригади на схід України для захисту територіальної цілісності нашої держави. Такі обставини викликали бурхливу реакцію з боку деяких родичів військовослужбовців. Окремі з них почали висувати претензії: чому саме їхніх чоловіків туди відправили? Також звучали вислови: чому призваних не відпустили після закінчення 45 днів часткової мобілізації? Прикро, що під час таких гучних заяв деякі громадянки на знак протесту погрожували себе спалити, побити вікна у приміщенні військкомату і навіть заподіяти шкоду родинам військовослужбовців військових комісаріатів, якщо не будуть виконані їхні вимоги".

"Переживання жінок за своїх чоловіків цілком можна зрозуміти, однак їхні абсурдні агресивні вчинки в багатьох моментах можуть призвести до кримінальної відповідальності. Тому з огляду на ситуацію, закликаю всіх жінок і родичів військовослужбовців бути толерантними і стриманими", - закликав військовий комісар.

"Сьогодні Україна у небезпеці. Держава призвала ваших чоловіків і синів захищати територіальну цілісність країни, тобто виконувати почесну і водночас священну місію – боронити Батьківщину від озброєних бандитів-сепаратисів та можливої агресії з боку Росії. На сьогоднішній день по всій Україні мобілізовано тисячі чоловіків, у більшості з яких також є сім’ї, діти, незавершені справи вдома… Якщо кожен покине службу – хто ж тоді захищатиме наш рідний край? Ваших дітей, батьків, братів, сестер?" - звертається Галак.

"У складі військових частин 51-ї механізовано бригади, які були передислоковані до Донецької області, служить багато жінок і ніхто з них не скаржиться на важкі умови, труднощі і небезпеку. Чоловікам військовослужбовцям також потрібно бути мужніми і сильними. Їхня служба для миру і спокою на українській землі, тому нікому не можна відступатися від поставлених завдань і з честю виконувати конституційний обов’язок перед своїм народом", - резюмував він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
С родычами надо жесточайше разобраться за антиреволюционные и непатриотичные насторения! С привлечением Правого сектора (у этих всегда полные бутылки убедительных аргументов на все случаи жизни)...
Відповісти
Мені цікаво что будуть робити ці "родичі" війскових, коли в них на порозі москалик з АК постукає? Га? Я вас питаю, поліщучки-істеричкі!!
Відповісти
а где они, москали? на Востоке их как-то не видно.
хватит нас пугать голым тазом. втягивают людей х пойми во что.
Відповісти
"во что втягивают"!
Відповісти
посилати в Даунєцк і Лоханськ 18- річних хлопців, які їдуть на добре озброєних вбивць з Росії з голими руками- це повний дебілізм луцького військкомату і тих,що керують в Києві. Треба взагалі блокувати їх вивезення з Луцька.
А дописувачу Андрію скажу так- пошли туди свою дитину і нехай її там вб ють - за цілісність Даунбаса, я хотіла б подивитись, що би ти після цього написав.
Відповісти
За 18 річних згодна,але мова йде не так про них,як про професійних військових.Вони знали,куди йшли.Як отримувати зарплату і пенсію,то згодні,а як Батьківщину захищати,то не всі хочуть...Може тепер не будуть красти все,що тільки можна винести і вивезти.
Відповісти
Забирають тільки тих хто не має можливості відкупитись,яким і так тяжко, а хто має гроші сидить дома. В мене чоловік вже 90 днів мобілізований, а зараз знову відправляють у Володимир бо у всій Волинській обл. не можуть найти 45 чоловік для ТРО. А все тому, що командири гребуть гроші і розказують, що немає людей.
Відповісти
Останні новини
Родичі волинських військових вимагають повернути рідних додому
16 травень, 2014, 14:21