«ДНР» написала конституцію і проситься в федерацію

«ДНР» написала конституцію і проситься в федерацію
Незаконна "Донецька народна республіка" прийняла свою конституцію, в якій оголосила себе парламентською республікою з двома державними мовами.

Про це повідомляє прес-служба так званої "ДНР", - пише ТСН.

"Верховна рада ДНР - парламент республіки, є постійно чинним вищим і єдиним законодавчим (представницьким) органом державної влади ДНР", - йдеться у тексті "конституції", прийнятої так званою Верховною Радою ДНР 14 травня.

У документі сказано, що Верховна рада ДНР призначає голову ради міністрів та приймає рішення про його відставку. Також парламент формує раду міністрів, приймає рішення про її відставку, "за винятком рішень щодо міністра оборони ДНР, глави Служби безпеки і міністра внутрішніх справ".

Крім того, "конституцією" передбачається приєднання республіки до іншої федеративної держави.

"У разі приєднання ДНР до федеративної держави, ДНР стає рівноправним суб'єктом федеративної держави", - йдеться у ст. 55 так званого "основного закону ДНР".

Статус республіки визначається договором між федеративною державою і ДНР. Він може бути змінений за взаємною згодою між федеративною державою і ДНР у відповідності з федеральним конституційним законом.

"Територія ДНР на момент приєднання до федеративної держави визначається кордонами колишньої Донецької області в складі Республіки Україна", - наголошується у документі.

Вищий нормативний правовий акт встановлює дві державні мови республіки - російську і українську.

"У Донецькій Народній Республіці визнається принцип різноманіття культур, забезпечується їхній рівноправний розвиток і взаємозбагачення", - йдеться у тексті "конституції".

Вона також передбачає першість православ'я над іншими релігіями. "У Донецькій народній республіці головною і пануючою вірою є Православна віра...", - йдеться у тексті. Водночас, закон передбачає свободу віросповідання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Греко- католіки лютують..
Відповісти
"Бухай = ригай"

Для такої конституції саме те що треба
Відповісти
Вони в курсі, що фашизм має взагалі іншу символіку?
Відповісти
Останні новини
«ДНР» написала конституцію і проситься в федерацію
16 травень, 2014, 14:49