У Москві погрожують закрити кордон з Україною

У Москві погрожують закрити кордон з Україною
Головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко заявив, що у разі повторення спалаху холери в Україні українсько-російський кордон буде закрито.

Про це він сказав 9 квітня на прес-конференції в Москві, пише УНІАН.

«Коли я був минулого тижня в Україні, зустрічаючись із заступником голови уряду, я їм сказав, що якщо буде те, що було минулого року з холерою в Маріуполі, в Жданові, як воно раніше називалося це місто, то ми просто закриємо кордон», – сказав Онищенко.

За його словами, для обговорення і координації рішення цього питання до Росспоживнагляду прибули два фахівці з Мінохоронздоров`я України.

Як наголосив Онищенко, потрібно розуміти, у що виллється закриття кордону.

«Ми зараз спільно попрацюємо і до початку сезону вийдемо з єдиним розумінням, як нам на загальнолюдському просторі спільно і адекватно реагувати на подібного роду речі», – сказав Онищенко.

Голова Росспоживнагляду вважає, що холера після реформи епіднагляду в Україні може вийти з-під контролю. При цьому Онищенко не виключив закриття кордону.

За словами Онищенка, він стурбований передачею в Україні ветеринарній службі функцій з контролю за харчуванням людей.

«З`явилася серйозна проблема. Судячи з офіційних загальнодоступних документів, в 2012 році в Україні профілактикою холери серед людей займатимуться не медики, а ветеринарна служба. Це означає, що вже з травня ми досить серйозно посилимо нагляд на кордоні з Україною», – сказав Онищенко.

Він нагадав, що в 2011 році в Донецькій області було зафіксовано спалах холери, але Росія, завдяки скоординованим діям з українською санітарною владою, не закривала кордон для людей і товарів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Піймали двох браконьєрів
10 квітень, 2012, 12:07
У Москві погрожують закрити кордон з Україною
10 квітень, 2012, 11:50