Сотні ОМОНівців не дають кримським татарам проводити мітинг. ФОТО

Сотні ОМОНівців не дають кримським татарам проводити мітинг. ФОТО
Центр Сімферополя в Криму повністю перекритий для проходу людей та проїзду транспорту.

Самопроголошена проросійська влада окупованого півострова по периметру площі Леніна та сусідніх вулиць розставила сотні ОМОНівців та поліцейських, - пише ТСН.

На місце зігнали БТРи та автозаки. Таким чином проросійські намісники Криму заблокували проведення в Сімферополі траурних заходів до 70-річчя з дня депортації кримськотатарського народу.

Водночас над Сімферополем та іншими кримськими містами періодично пролітають бойові вертольоти. Представники силовиків на питання, до якого часу центральну площу міста буде перекрито, відповісти не змогли та порадили "звертатися до начальства".

Як повідомили журналісти, нині до Ак-Мечеті у Сімферополі, де запланований на 13:00 траурний мітинг, збираються люди. Незважаючи на дощ, люди пішки прямують уздовж дороги до місця проведення акції. Дорогою їх супроводжують працівники спецпідрозділу ОМОН.

Учасники ходи скандують "Мілет! Ватан! Крим!" ("Народ! Батьківщина! Крим!".

За непідтвердженою інформацією, колону кримських татар з прапорами, які прямують на мітинг, не пускають на вул.Воровського.

Зазначимо, що центр Сімферополя ОМОН заблокував ще з учорашнього вечора.

Нагадаємо, рівно 70 років тому 18 травня за вказівкою Сталіна всіх до єдиного кримських татар примусово повантажили в поїзди і вивезли на Далекий Схід. На Батьківщину вони почали повертатися наприкінці 1980-х років.

Нині ж Крим уже два місяці перебуває під окупацією Росії. З'явилося чимало повідомлень про утиски прав і свобод кримських татар. Президент Росії Володимир Путін навіть натякнув, що кримські татари – не корінний народ півострова, а, мовляв, раніше за них там жили греки.

До 6 червня нелегітимна влада Криму заборонила на півострові будь-які масові акції. Проте кримські татари все одно вийшли на акції вшанування.

Тим часом хода до 70-річчя депортації кримських татар нині триває в Києві. На неї вийшли до двох тисяч людей. Від Михайлівської площі учасники мітингу дійдуть до пам'ятника Тарасу Шевченку, а потім попрямують до посольства Російської Федерації в Києві. Там натовп заспіває кримськотатарський гімн українською мовою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як завжди брехня від ТСН! Да - є там поліція, автозаки, але все це стоїть поодаль на всякий випадок і для забезпечення безпеки! А вони набрали різних фото з нету і видають за дійсність! Жодної людини не видно, а вони "пишуть"... не набридло брехати ТСН?!:)
Відповісти
Ага ,ангелочки кацапські стоять .Татарам ,давно пора мочити цю всю фашистську сволоту.
Відповісти
окупанти
Відповісти
Останні новини
Позитивні тваринки. ФОТО
18 травень, 2014, 13:26
Сотні ОМОНівців не дають кримським татарам проводити мітинг. ФОТО
18 травень, 2014, 12:24