У Луцьку представили нового владику католиків

У Луцьку представили нового владику католиків
У Луцьку відбувся інгрес (літургійне впровадження на кафедру нового правлячого владики) єпископа Віталія Скомаровського.

Чин урочистого введення на престол Луцької дієцезії у храмі Петра і Павла здійснив Апостольський нунцій в Україні архиєпископ Томас Едвард Ґалліксон, котрий оголосив папську буллу та вручив владиці Віталію єпископський жезл, - пише РІСУ.

У своїй проповіді владика Скомаровський торкнувся, зокрема, історії й традиції Католицької Церкви на Волині. З вдячність згадав про діяльність Слуги Божого Адольфа Шельонжека, луцького римо-католицького єпископа, котрий за часів Другої світової війни висилав душпастирів до Центральної України.

Після завершення Святої Меси нового ординарія Луцької дієцезії привітали Голова Конференції Римо-Католицьких Єпископів України архиєпископ Львівський Мечислав Мокшицький, Апостольський нунцій в Україні архиєпископ Томас Едвард Ґалліксон, владика Матфей з Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Як інформує офіційний сайт Львівської архидієцезії РКЦ в Україні, участь в урочистостях з нагоди інгресу взяли також дотеперішній Адміністратор Луцької дієцезії єпископ Станіслав Широкорадюк, єпископ Кам’янецько-Подільський Леон Дубравський, єпископ Мукачівський Антал Майнек, єпископ-помічник Харківсько-Запорізький Ян Собіло, єпископ-емерит Мар’ян Бучек, єпископ Пінський Антоній Дзєм’янко з Білорусі, греко-католицькій єпископи – Тарас Сеньків, ординарій Стрийської єпархії та Йосафат Говера, екзарх Луцький, місцеві священики.

Із Житомира приїхав о. прелат Людвіг Камілєвський, котрий чимало приклався до відродження парафій РКЦ на Волині. Приїхали духовенство і монашество з різних дієцезій в Україні, а також із Польщі.

Серед гостей були присутні керівники Волинської й Рівненської областей, Генеральний консул Польщі в Луцьку Беата Бживчи і Генеральний консул Польщі у Вінниці Кшиштоф Свідерек.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку представили нового владику католиків
19 травень, 2014, 11:09