«Не голосують тільки лузери!» - волинян кличуть на вибори

«Не голосують тільки лузери!» - волинян кличуть на вибори
У райцентрах Волині проводять акцію «Свідомий вибір – це відповідально і приємно!».

Її мета - активізувати молодь до участі у виборах 25 травня, ознайомити їх із кандидатами та їх передвиборчими програмами та провести право-просвітницьку роботу з роз’яснення виборчого законодавства, - повідомили у Волинському інституті права.

Ківерці, Рожище, Маневичі, Любешів, Камінь-Каширський та ще декілька районних центрів Волині уже відвідав мобільний консультаційний пункт «2014-Молодь обирає майбутнє». Серед основних атрибутів акції:

1.Волонтери – «жовті» активісти, що спілкуються із населенням. На вулицях їх впізнати легко: в руках - листівка «Обирай свідомо» та кулька «Я піду на вибори. А ти?», в очах – велике бажання переконати молодь, що саме вона творець майбутнього України, і саме її активний вибір – це крок, який надасть змогу чекати змін на краще.

2.Юристи – відповідають на основні запитання молоді, що найчастіше пов’язані із відсутністю їх даних у списках виборців чи бажанням тимчасово змінити місце для голосування.

3.Політична шахівниця – інноваційний елемент інформування молоді про кандидатів на пост Президента. А чи часто Вам доводиться бачити усіх кандидатів не лише у виборчому бюлетені, а й на шаховій дошці у вигляді «пішаків»? Фото, прізвище, ім’я, та передвиборчі заклики – все, що відрізняє їх один від одного у грі. Кого із цих «пішаків» зроблять «королем/королевою» - ще поки невідомо, але дошка дає можливість для кожного учасника вуличної акції не лише коротко ознайомитись із передвиборчими програмами усіх кандидатів, а й поставити «свого кандидата» у центр політичної шахової гри.

4.Магніт «Не голосують тільки лузери!». Здається, чи варто зараз чекати політичної байдужості від молоді? Відповідь – так! На запитання волонтерів «А чи підете Ви на вибори?» іноді доводиться чути відповідь «Ні». Насправді коли у спілкуванні приходить розуміння, що будь які аргументи є безсилі, останнім кроком впливу на свідомість є магніт з символічним написом. Як хто реагує, можете уявити самі, але все ж залишається надіятись, що цей патріотичний атрибут, який прикрашатиме холодильник «байдужих», 25 травня 2014 року вплине на їх свідомість, та спонукне стати активним творцем майбутнього.

5.Ну і на кінець жовтий намет «2014-Молодь обирає майбутнє», де кожен має змогу отримати те, що шукає. Хтось – можливість поспілкуватись, інший – консультацію, листівку чи знайомство з 21 кандидатом, але кожен знаходить щось для себе та для активізації своїх роздумів «А мій вибір зважений та свідомий?».

«Запрошуємо і Вас долучатись до роботи мобільного-консультаційного пункту «2014 – Молодь обирає майбутнє» та знайомитись із сторінками проекту «Зроби власний свідомий вибір» у соціальних мережах Facebook та vk «Обирай свідомо». Там Ви можете отримати консультацію юриста, дізнатись про місце та час проведення заходів, прочитати корисну інформацію з питань реалізації виборчого права та ще багато іншого та цікавого», - кажуть в громадському об'єднанні.

Довідка

Просвітницька кампанія здійснюється в межах проекту Волинського Інституту Права, що реалізується спільно із Волинським відділенням «Комітету виборців України», за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
«Обирай свідомо» - было бы кого... Эти "агитаторы" сами-то пойдут?
Відповісти
саме глосують тільки лузери, це їм дає ілюзію впливу на владу і відчуття власної значимості. В реальності система виборів гнила сама по собі. Чому ? 1. Вибирають того хто гарніше розкаже казку і більш навязливо буде лізти в очі з екранів і бідбордів. 2. Кандидат повинен мати великий мішок грошей (тобто бути професійним злодієм і брехуном). 3.Вибрана особа апріроі не збирається виконувати свої обіцянки виборцям мотивуючи це тим що завжди так перед виборами обіцяють ,а після них зувають про обіцяне
Відповісти
В выборах Порошенко не учавствую.... Катитесь лесом....
Відповісти
Про лузерів - психологічно неграмотне гасло. Зі зворотним ефектом. Гасло має бути суто позитивне, без "не". Має бути мотивація, а не ярлик.
Відповісти
Пойду и проголосую. Не знаю,решит мой голос чего-то или нет,но по крайней мере использую СВОЕ право и СВОЙ бюлетень!!!
Відповісти
Останні новини
«Не голосують тільки лузери!» - волинян кличуть на вибори
19 травень, 2014, 12:19