До міліції на канікулах потрапили майже 40 підлітків

До міліції на канікулах потрапили майже 40 підлітків
Упродовж весняних канікул до органів міліції Волині було доставлено 39 підлітків за злочини й адміністративні порушення.

із 23 березня по 2 квітня на території Волинської області проходила операція «Канікули», яка мала на меті забезпечити соціальний і правовий захист дітей, попередити вчинення злочинів неповнолітніми і відносно них, повідомили у СЗГ УМВС України у Волинській області.

За час операції правоохоронці провели індивідуально-профілактичну роботу в 276 неблагополучних сім’ях, перевірили 302 неповнолітніх, котрі перебувають на обліку, з ними та їхніми батьками провели профілактичні бесіди.

Як розповів начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України у Волинській області полковник міліції Василь Шипук, у міськрайоргани міліції доставлено 39 підлітків.

Зокрема один хлопець, якому ще не виповнилося 16-ти років, перебував без догляду дорослих. Хлопця в подальшому поміщено у Волинський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей міста Ковеля та вирішується питання про позбавлення батьківських прав батьків.

Восьмеро підлітків міліція затримала за злочини, 30 – за адміністративні правопорушення.

Відносно неповнолітніх скоєно 5 злочинів: 2 – втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність (ст. 304 КК України), 3 – хуліганства (ст. 296 КК України).

Всього за період операції склали 115 адміністративних протоколів, на неповнолітніх – 47 адміністративних протоколів за дрібне хуліганство, куріння у невстановлених місцях, розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді.

На дорослих склали 68 адміністративних протоколів: продаж неповнолітнім пива слабоалкогольних, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, доведення неповнолітнього до стану сп’яніння, невиконання батьками або особами, які їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей.

За час проведення відпрацювання порушено дві кримінальні справи за ст. 304 (Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) КК України.

Окрім того, упродовж проведення профілактичних заходів «Канікули» працівники кримінальної міліції у справах дітей області порушили кримінальні справи відносно директора ПТУ №11 м. Нововолинська за порушення права на отримання освіти та відносно громадянки за злісне невиконання нею обов’язків по догляду за малолітньою донькою.

За результатами роботи направлено 6 подань в органи місцевого самоврядування щодо закриття торговельних об’єктів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
зараз діти як не на ком’ютері граються, то страдають всякою фігньою по дворах, пограти футбол, чи зайнятись спортом їм "впадло" виявляється...
Відповісти
Останні новини
До міліції на канікулах потрапили майже 40 підлітків
10 квітень, 2012, 15:37
На Волині горіли торфовища
10 квітень, 2012, 14:41