Від Романюка вимагають прозорості

Від Романюка вимагають прозорості
Редактор газети «Хроніки Любарта» Андрій Лучик направив звернення до луцького міського голови Миколи Романюка з вимогою усунути порушення Закону України «Про доступ до публічної інформації»

Про це йдеться на сторінці журналіста у мережі Facebook.

«Нині складається ситуація, коли на офіційному сайті акти індивідуальної дії публікуються вибірково. Наприклад, оприлюднюються рішення сесій Луцької міської ради про виділення земельних ділянок або розпорядження міського голови про звільнення чи призначення керівників структурних підрозділів виконавчих органів Луцької міської ради. Проте такі акти індивідуальної дії, в яких зазначається про премії посадових осіб органу місцевого самоврядування чи про дисциплінарні стягнення, на веб-сайті не публікуються, що є порушенням Закону України «Про доступ до публічної інформації», - йдеться у зверненні.

Також Лучик посилається на п.2 ч.1 ст.15 Закону України «Про доступ до публічної інформації», згідно з яким розпорядник інформації зобов’язаний оприлюднювати акти індивідуальної дії.

У підсумку журналіст просить Миколу Романюка «публікувати на офіційному веб-сайті Луцької міської ради всі акти індивідуальної дії, прийняті Луцькою міською радою, її виконавчим комітетом та виконавчими органами, а також міським головою Луцька».

На думку Андрія Лучика, виконання цих вимог закону не на словах, а на ділі доведе, що луцький міський голова, депутати міської ради та члени виконавчого комітету у своїй діяльності керуються принципами прозорості та прагненням зробити Луцьк європейським містом за своєю суттю, а не лише географічним розташуванням.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЗМІ, Романюк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Лучику нема чим зайнятися, аби увагу до себе привернути, а може і хтось попросив за гроші у нього він ж такий...
Відповісти
Ха-ха-ха! Сажнєв обідився, що Лучик у фейсбуці назвав його клоуном!
Відповісти
Все ніби правильно. Європа!
Відповісти
Останні новини
Від Романюка вимагають прозорості
10 квітень, 2012, 16:17