У появі образу «бандерівців» винні і медійники, - журналістка

У появі образу «бандерівців» винні і медійники, - журналістка
Журналісти разом із владою несуть відповідальність за те, що люди у Східній Україні бояться «бандерівців».

Про це розповіла власкор російського видання «Новая газета» в Україні Ольга Мусафірова у вівторок, 20 травня.

«Створили образ, що у Києві сидять бандерівці, хто сидить у Західній Україні, страшно сказати. Це насаджували політики, але це робили і журналісти, вони дозволяли собі грішити проти істини», - відзначила вона.

«Нащо писати про тих, хто йде всупереч мейнстріму. Чи не легше підтримувати тих, хто має достатнє фінансування та просувається в політику… Ми люди малі, те що написали, те маємо», - охарактеризувала вона образ «продажного» журналіста.

Мусафірова додала, що на журналістах під час Майдану та конфлікту із Росією лежить велика відповідальність за формування громадської думки.

«Зараз перевірятиму кожну кому - це без сумніву. Я боюся, що від мене піде не той меседж, який потрібен країні. Бути кривим дзеркалом - це працювати на зло Україні зараз», - пояснила журналістка.

За її словами, революційні події в країні призвели до того, що публікації можуть призвести до того, що проллється кров: «Тільки зараз розумію, яка відстань від нашої публікації до пролитої крові. Я відчуваю фізично скільки важить слово журналіста, як не можна цим легковажити».

Також Мусафірова додала, що українським журналістам треба давати відповіді на російську пропаганду, щоб «не здати» інформаційне поле російським ЗМІ.

«Нам треба постаратися, щоб російська пропагандистська машина не розповсюдила вплив на Україну… ми маємо протиставляти кожен день, якщо ми хочемо себе втримати від пропаганди», - відзначила журналістка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЗМІ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
критерій істини! Хто брався повчати східняків, як їм жити в своєму домі? Плакати пізно...
Відповісти
Останні новини
У появі образу «бандерівців» винні і медійники, - журналістка
20 травень, 2014, 16:11