Волиняни розповіли, як воювали на Сході. ФОТО

Волиняни розповіли, як воювали на Сході. ФОТО
Голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт відвідав військову частину №1141 Національної гвардії, щоб подякувати солдатам, які брали учать в антитерористичній операції на Сході України.

Візит відбувся у середу, 21 травня.

«Перш за все хочу вам подякувати, бо саме вашими силами, силами наших солдатів, внутрішніх військ зупинили в Україні оцю сепаратистську навалу», - розпочав своє звернення до солдатів Пустовіт.

Губернатор розповів, що спілкувався із командиром частини Степаном Логушем, який після поранення перебуває на лікування Дніпропетровську. «Він розповідав, що проти вас воювали професіонали, вони здобули досвід такої терористичної діяльності на Кавказі, в Росії», - переповів слова Логуша Григорій Пустовіт.

Також голова ОДА пообіцяв, що найближчим часом для частини виділять все необхідне матеріально-технічне забезпечення, зокрема, закуплять бронежилети, яких не вистачало.

Один із військовослужбовців частини Кирило Іванов розповів про те, як нацгвардійці з луцької, львівської та маріупольської частин відбивали райвідділ міліції у Маріуполі з рук терористів.

Під час бою поранили 5 бійців, однак швидка допомога так і не під’їхала, щоб їх врятувати, бо медики злякалися пострілів. Тому один із бійців загинув від вогнепального поранення. Потім на допомогу Нацгвардії приїхали резервісти з бронетехнікою та допомогли знищити терористів, - додав Іванов.

Також він розповів, що реакція маріупольців на бойові дії була неоднозначною: «Місцеві жителі ставилися по-різному, багато хто допомагав, багато хто говорив, що ми там непотрібні».

Прапорщик Дмитро Тимощук розповів про складні умови ведення бойових дій.

«Ми були на відкритій місцевості. Дороги, тротуари та будинки. Тобто можливості заховатись за чимось практично не було. Тільки машини біля тротуарів та маленький пеньок, там можна було дійсно заховатись. Почали стріляти за метрів сто, сталося так, що за кілька хвилин 5 чоловік отримали поранення», - повідав він.

За його словами, основний удар на себе прийняв командира частини Степан Логуш, який отримав важке поранення. Саме Дмитро Тимощук фактично врятував Логуша, відтягнувши його та надавши медичну допомогу.

Тимощук відзначив, що частина місцевих жителів дякували військовим, що вони гарантують хоч якийсь рівень безпеки. «Один чоловік із Луганська, ризикуючи життям, нам приносив харчі, але десь із 10 машин були дві такі, що водії називали «бендерами», «фашистами», - відзначив він.

Після бою вдалося затримати 4 терористів, один із них сказав, що із батальйону «Азов», - додав Кирило Іванов.

Григорій Пустовіт нагадав, що 17 років прожив у Росії та мав там багато друзів, «сьогодні ми не розуміємо один одного, там немає із ким спілкуватися». За словами губернатора, це наслідок «зомбування» російської пропаганди.

«Багато хто відверто говорить сьогодні про кошти, які платять мітингувальникам на Сході України. На сьогодні є люди, які є дезорієнтованими, вони борються із силами, які ту війну гасять, тобто з вами Вони думають, що коли ви підете грабежів не буде. Але ви є гарантом того , що шанс навести порядок є», - підсумував Пустовіт.

Дмитро Тимощук врятував життя Степану Логушу
Дмитро Тимощук врятував життя Степану Логушу
Прапорщик Тимощук, який брав участь в боях в Маріуполі
Прапорщик Тимощук, який брав участь в боях в Маріуполі


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Після бою вдалося затримати 4 терористів, один із них сказав, що із батальйону «Азов»" - ?????
Батальон "Азов" (в простонародье "Батальон Ляшко") - структурная единица МВД Украины, место дислокации - Бердянск. Особо "прославился" мародерством при неудавшейся попытке захвата Мариуполя.
Вы там что, со своими воевали? Ребят, судя по всему, не проинструктировали, что надо говорить, а что нет.
Відповісти
Покидьок!
Відповісти
батальон Ляшко називається "Україна".
Відповісти
Да, неправ, так оно и есть. Но в Мариуполе "Азов" почему-то ассоциируют именно с именем Ляшко.
Відповісти
Приношу извинения, я оказался неправ.
Відповісти
Это такая новая фишка на ВП - писать под чужими никами? Далеко сайт пойдет!
Відповісти
Воевали они, воевать нужно с нато,европой! С своим народом воюют только пидарасы, типа ляшко.
Відповісти
Щось з тим Маріуполем якесь непорозуміння?! Воюють, а хто і з ким - х...н поймеш! http://tsn.ua/ukrayina/biyci-azovu-zvinuvachuyut-mariupolskih-milicioneriv-u-zradi-350757.html
Відповісти
Власть придержащие руками и жизнями вот таких одураченных ребят делает свои дела. Бизнесы делят, счета за границей пополняют...Одним словом , гражданскую войну развязали и греют руки.
Відповісти
оці вояки сепаратистів-терористів, які є громадянами Неньки?
Відповісти