Сказали, яке літо чекає українців

Сказали, яке літо чекає українців
Літо нинішнього року буде схоже на минуле, але більш вологе.

Про це повідомила заввідділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова, - пише Дзеркало тижня з посиланням на Укрінформ.

"У червні очікуємо неодноразове похолодання, а місячна сума опадів буде значно більшою, ніж у травні. Липень вже буде сухішим, але все одно будуть дощі. Серпень ж очікується спокійним, але не дуже спекотним", - сказала вона.

За її прогнозом, середньодобові температури повітря у першій декаді літа будуть коливатися від 25 до 30 градусів тепла, однак 10 червня відбудеться незначне похолодання, а вже у двадцятих числах після чергового потепління стовпчики термометрів впадуть вночі до 9-10 градусів тепла. Вона зазначила, що така погодна мінливість призведе до виникнення несприятливих метеорологічних явищ у вигляді сильного вітру, зливи, подекуди навіть граду. Зокрема, оголошення штормового попередження в Україні можливе 4-5 і 9-10 червня.

Кліматолог підкреслила, що найкращими днями, коли можна буде насолодитися літнім сонцем і теплом, очікуються 3-8 та 9-10 червня.

На думку Мартазінової, у липні опадів випаде набагато менше, температура повітря буде вищою за середню багаторічну на 2 градуси, проте у середині місяця буде спостерігатися падіння стовпчиків термометрів з 28-30 градусів до 16-18 градусів тепла і знову вся Україна опиниться під впливом стихійних явищ - сильний вітер і дощ. Зокрема, на півночі, Заході і в Центрі України очікується від 80 до 110 мм опадів, на Сході і Півдні 50-60 мм, сухо буде тільки у Криму.

У той же час серпень синоптик прогнозує менш мінливим, ніж перші два літніх місяці, але прохолодним.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: погода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.