На Волині чоловіки, які представилися «Самообороною», вчинили дебош

На Волині чоловіки, які представилися «Самообороною», вчинили дебош
Члени однієї з організацій, що виникли в Україні під час протистоянь на Майдані, на Рожищенщині вчинили дебош у відпочинковому комплексі «Мальованка».

Як свідчать результати медичного огляду для встановлення факту вживання психоактивної речовини і стану сп’яніння, чоловіки були добряче напідпитку. Наразі справою займаються правоохоронці, - пише Волинський інформаційний портал.

Зранку 18 травня у відпочинковому комплексу «Мальованка», що розташований у селищі Дубище Рожищенського району, трапилася надзвичайна ситуація. Приблизно о 5:30 туди прибули трійко чоловіків. Люди, які згодом заявили міліції, що постраждалими у конфлікті, повідомили: візитери, котрі були напідпитку, почали в агресивній формі з’ясовувати певні питання, що жодним чином не входять до їхньої компетенції.

Згідно з їхніми словами, підійшовши до адміністратора комплексу Лілії Чубай, чоловіки повідомили, що є членами рожищенської «Самооборони» (причому найстарший із них був у камуфляжній формі з нашивками цієї організації). Одному з них, за свідченням очевидців, років 35-40, двом іншим – приблизно по 25. Перший, як з’ясується згодом – місцевий житель Валерій Шварцкоп.

У документах по цій справі йдеться, що він є членом «Самооборони». Однак альтернативні джерела свідчать, що чоловік очолює у цьому районі «Правий сектор» (Виданню остаточно його приналежності з’ясувати не вдалося, тож сподіваємося, що прес-служби цих організацій допоможуть встановити істину. – ВІП). Із ним також перебували Олександр Лисковський та Роман Ступіков. От саме цих чоловіків зранку 18 травня зацікавило питання, чи сплачує податки директор комплексу Віктор Прокопчук (до речі, депутат Волинської обласної ради). І звернулися вони з ним до адміністратора.

Оскільки чоловіки, як зазначає Лілія Чубай, були агресивно налаштовані та ще й під градусом, вона вирішила зателефонувати до директора. Однак як тільки жінка повернулася до своєї кімнати, аби взяти мобільний, за нею пішов і Шварцкоп.

Й одразу ж, як пише в заяві до правоохоронців жінка, намагаючись з’ясувати, до кого вона телефонує, чоловік у камуфляжі долонею вдарив її в обличчя, став ображати лайкою, словесно погрожувати тим, що взагалі застрелить. Насамкінець цієї бесіди зловмисник ще раз вдарив адміністратора в обличчя.

Те, як поводиться їхній колега, бачили й два інші візитери, бо теж підійшли до місця інциденту. Озвучивши ще кілька неадекватних до посади жінки вимог, чоловіки вийшли на вулицю. А адміністратор зачинилася у приміщенні зсередини.

На щастя, Лілії Чубай таки вдалося додзвонитися до Віктора Прокопчука, тож він швидко приїхав до «Мальованки». Директор комплексу, насамперед, теж підійшов до непроханих гостей, аби з’ясувати, що вони хочуть. Валерій Шварцкоп, відвівши Прокопчука на кілька метрів убік, почав кричати та лаятися, ще й погрожував фізичною розправою. Побачивши, що візитери добряче напідпитку, директор не став слухати цього вельми «культурного» монологу. Сівши в автівку, Прокопчук та Чубай поїхали до Рожищенського райвідділу міліції.

Попри значне алкогольне сп’яніння, яке згодом підтвердить й експертиза, Валерій Шварцкоп теж сів за кермо свого «Хундая» та поїхав до райвідділу. Під час поїздки, кажуть заявники, ледве не трапилася дорожньо-транспортна пригода – під час руху він «підрізав» керівника відпочинкового закладу, виїхавши на смугу руху його автівки.

Прибувши до правоохоронців, Віктор Прокопчук та Лілія Чубай написали заяви, у яких просять притягнути Валерія Шварцкопа до відповідальності. До речі, лише один із чоловіків, які спровокували інцидент, погодився пройти медичний огляд для встановлення факту вживання психоактивної речовини та стану сп’яніння. Попри це, фахівці підтвердили, що всі ці люди були у стані значного алкогольного сп’яніння.

Як уточнили вже у СЗГ УМВС у Волинській області, наразі на двох зловмисників складені адмінпротоколи за статтею 173 (дрібне хуліганство, покарання за яке передбачає або штраф, або громадські роботи, або виправні роботи, або адмінарешт до 15 днів). Матеріали передані на розгляд суду.

До речі, як стало відомо виданню, інцидент намагаються «зам’яти», аби ситуація не стала інформаційним надбанням громадськості. Причому вказівка втримати історію за сімома замками йде, зокрема, й від тих, хто називає себе новою демократичною владою, яка сіла у чиновницькі крісла після Революції гідності, - стверджує Волинський інформаційний портал.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 29
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже нагадує нашу сутичку в Любешові, де як в подальшому виявилось буянили ніякі не представники Правого сектора. Думаю, що тут буде аналогічна ситуація. Тому ще раз кажу, перш ніж волати про люстрацію, пан Данильчук, а також інші представники Майдану, перегляньте списки представників своїх громадських організацій. Не позорте ідею Майдану.
Відповісти
Необхідно відстрелювати цих скотів.
Відповісти
Правда в тому, що ніяка це не Самооборона, а правий сектор. Хай Данильчук розкаже як приїзджав до Прокопчука і благав не давати даному факту розголосу. Перед цим правда вивезли цих трьох бандюганів інші члени його не то сектору, не то банди та показали їм де "раки зимують". Акуратно так, бо нічого їм не зламали. А ще за патріотів себе видають, за захисників волинян бидлоття. На виправні роботи весь правий сектор, а не в Європу.
Відповісти
А Шварцкоп - вічний революціонер. Працювати не вміє інакше як стаканом на печінку, але горло добре дере. У 2004 кричав "повісити Войтовича", а коли той вернувся на голову РДА - так сраку лизав, що ледь язика не стер. Одне слово - помаранчово-безмозглий і безсовісний
Відповісти
Це все "квіточки" поки не вгамують і не розженуть ту Самооборону, Правий сектор, Автомайдан... уявили себе пупами землі і творять що хочуть! Заборонити і розігнати, працювати нехай йдуть, а то тільки громити все можуть, на людей наїзджати і "сливку" заливати, ото вся їхня діяльність! Ганьба!!!
Відповісти
Не слід висмикувати сенсацій з побутової бійки. Як кажуть: в сімї не без урода. Не бачу нічого ганебного в діях Данильчука. Ну і що, що хотів замяти? Тож не в міліції хотів замяти, а просто розголос. Чому один алкаш має позорити весь Правий сектор?
Відповісти
Не розумію Вас. Що значить ну і що як захотів зам"яти? То бити жінку - це у нас тепер норма? ЗА СВОЇ ВЧИНКИ ТРЕБА ВІДПОВІДАТИ. А то "сливи" залив, а як відповідати, то в "лози". Справа не в тому з Правого сектора ти чи проросійський активіст з Донецька. Кожна людина повинна нести відповідальність за свої слова та вчинки.
Відповісти
Погоджуюсь. Людина повинна нести відповідальність за СВОЇ вчинки сама, а не разом з товаришами)
Відповісти
Пан Шкільний, слова приїзджав, наїзджати і проїзджої ( з вашої передвиборчої газети) пишеться з ждж.
Відповісти
Підтверджуємо, що Валерій Шварцкоп - член нашої організації. Він дійсно порушив закон і вчинив негідно. Обіцяємо, що він нестиме за це дисциплінарну відповідальність.Тим паче, що ніхто не делегував йому повноважень перевіряти податкову звітність "Мальованки". Він вчинив на свій розсуд. Просимо вибачення в потерпілих і свідків неприємної події. Просимо не судити про нашу організацію з вчинків однієї людини.
Відповісти
Хлопці пролюструйте свої ряди, щоб таких ситуацій не повторювались. На сьогоднішній день я не хочу, щоб серед членів громадської організації, тобто людей, які представляють і мої інтереси затесались такі ось "синяки".
Відповісти
Я хочу заперечити те що він бив ту жінку! Це наклип!!! Поведінка звичайно була не адекватною,(були вигуки...) але рук він не розпускав!!!
Відповісти
Яке моральне, законне і будь-яке інше право має Шварцкоп щось у когось перевіряти? Хай перевірить у себе свій психічний стан, недоумок!!! Хто такий Шварцкоп - в биту "Бурий" і хто такий Віктор Прокопчук? Це ні в яке порівняння не годиться. Цю жадібну сімейку пройдисвітів, авантюристів, злісних неплатників податків Шварцкопів - Кучірків треба давно за одне місце підвісити! Ну хто він такий? Алкаш-пр*дурок!!! Будівництво, яке веде навпроти "Фати Моргани" у Рожищах є незаконним і він, як один із акціонерів цього грандбуду оштрафований будінспекцією на 120 тисяч гривень з визначенням як таке, що не є цільовим за первинними дозвільними документами. Треба в першу чергу з себе починати, а тоді вже щось намагатись зробити корисного в суспільстві. Більше того, значно раніше в часі будучи в стані алкогольного спяніння, він побив заступника начальника управління сільського господарства Володю Лящука, який є дуже простим і хорошим дядьком, ні в яку політику ніколи не грався і просто трудяга. Оце така ДЕМОКРАТІЯ??? Щоб пяні д*біли людям погрожували, чинили насильство??? Та, зрештою, у Бурого друг голова адміністрації в Рожищах, який замяв справу з Лящуком і тут старається. А не треба, Вадиме Валентиновичу, тут старатись - бо це вже усім людям набридло і люди не хочуть жити в страху. Чим Бурий ліпший від сепаратистів на сході? Образумте своїх гончих, пане голово, а то Ваші коллєги-"демократи" гірші від беркутят Яника, бо інакше ваша участь може чимось нагадати участь вашого папєрєдніка по посаді. Живіть у мирі й злагоді і не чваньтесь владою, бо влада - це явище тимчасове, а людина живе значно довше, ніж посадова особа і якщо опісля того, як виберуть Петра Олексійовича - що ви скажете людям в обличчя як пересічний громадянин? А те що Бурого побили свої правосєкі - то це правильно!!!
Відповісти
Те що голова адміністрації товариш, чи знайомий неозначає що він буде прикривати чиїсь неадекватні вчинки! За свої вчинки треба відповідати. Я думаю що так і буде! А чи виберуть Петра Першого це ще питання.
Відповісти
Почни з себе, віддай борг Бичинському 130 тисяч гривень, які ти позичив на один місяць на спорудження спортивного залу, і не віддаєш вже більше року. Цікаво, а на якому ти оподаткуванню, що в тебе дохід відсутній? Невже ні кафе, ні спортзал не приносять доходу?
Відповісти
Питання - а де Бичинський взяв таку суму грошей позичити??? Розповідаю... Ця неграмонтна хапуга без усіляких договорів оренди обробляє людські паї, часом землі Адама Павлюка і ні копійки при цьому не платить податків. Більше того, веде таке виробництво - вирощування цукрових буряків - від якого потім нічого не росте, тупо виснажує землю. Йдемо далі...За символічну ціну викупив базу сортнасіннєвоч - всього якихось там 600 тис грн. Здавши на металобрухт рейси з підїздної колії він відбив бабки. Але тут питання в іншому - яким чином йому вдалося так дешево купити майно держави? Тут йому підіграв Євген Музика. До речі, останній прихватизував своєму синові Андрію частину адмінприміщення під житлову хату, відгородив кусок території і все - усадьба готова. Але вернемось до Бичинського - за сприяння Вєркі Шварцкопихі - депутата міськради він взяв в оренду ту всю земельну ділянку - порядка чотирьох гектарів землі і платить в міський бюджет символічну суму - якихось там 800 гривнів в місяць і усі дєпутати це рішення - усі без винятку депутати міськради те рішення підтримали ОДНОГОЛОСНО!!! То може треба з Бичинським розбиратись і заодно з Славіком Поліщуком, який теж голосував за це рішення а тепер на мера преться? А то вчепились до Шкільного... канєшно і Шкільний аферист ше той, але якшо до нього приплітаєте Бичинського, то і за Бичинського говоріть і за Поліщука, який себе мером возомнив і за сімю Музик - за всіх говоріть - тепер такий час шо про всіх можна говорити - в нас же демократія вроді!
Відповісти
Да проголосували одноголосно бо 16 бютівців так рішили а всі решта як хочуть проти за утримались пофік -- а впадати в немилість нікому не охота така кухня ...
Відповісти
...А те що Бурого
побили свої правосєкі - то це
правильно!!! ЯКЩО Є СВІДОК ЩО ВІН НЕ БИВ АДМІНІСТРАТОРА ,ТО ЯКЕ ЦЕ ПРАВЕЛЬНО??? ПРОКУПЧУК сам погрожував розправою"...хто мене зачепить довго не живе"це його слова ! Після чого викликав по моб.телефону "людей" які по- звірськи побили хлопців.
Відповісти
"Попри значне алкогольне сп’яніння, яке згодом підтвердить й експертиза, Валерій Шварцкоп теж сів за кермо свого «Хундая» та поїхав до райвідділу." - До райвідділу Валерій їхав на боковому сидінні, його туди відвіз тверезий водій.
Відповісти
Підтверджую!!!
Відповісти
От ви папуаси! Брешете і оком не моргнете - сказано ж по тексту наступний зміст - троє були пяні! Чи вас там було пятеро - трьох бухих, водій і свідок і ви як шакали приїхали бідну дівчину строїти? ІДІОТИ!
Відповісти
Для чого ви робите з мухи слона за ради такої людини як Прокопчук ??? краще запитайте його де він був під час революції гідності!
Відповісти
Прокопчук - відомий паслідовник пакращєння.. він регіаналом був - регіаналом і залишився. подивіться на результати його голосувань на протязі каденції в обласній раді, приналежність до група Рідна Волинь, всі питання, що стосувалися рішень по Волинському Майдану і пітримці революції - все ХЄРИВ разом з іншими нашими "обранцями" від району - В. Войтовичем і Р. Кучмук!
Тепер на виборах підтримує афериста Шкільного і на презіка - Петра Першого. Звичайно, а що ж від нього ще чекати? Прийде Пєтя - вернуться тут на місцях ЛІтвінчуки з Войтовичами! І самообороні, яка зараз за власний кошт і витрачаючи особистий час альтруїстично патрулює вулиці міста буде тоді непереливки.. оттоді буде расстрєл без разбора.. Басалик включиться огого як рєзко.. припомнить всім образи! знову ми втрачаємо шанс на гідне життя, знову ці покидьки голови попіднімають і будуть далі єхидно посміхатися і пити чарку за батька-президента та батька землі Волинської дядю Борю!
А на рахунок Бурого - всі знають, що 100 грам і Бурий в неадекваті.. то навіщо його взагалі брати до себе в спілку і потім червоніти від його вчинків? Хлопці, подумайте про майбутнє.. у Вас правильна ГО, але такі вчинки як цей - довго не забуваються.. люди в нас такі, що добра не пам"ятають, тільки погане закарбовується назавжди. А ще прибрешуть - то огого ще буде.
Дай нам Бог сили, терпіння і мудрості, щоб Небесна Сотня не переверталася в гробах.. і мені не прийшлося одянгути камуфляж, взяти свою ТОЗ-34 і жити за адресою Драгоманова, 2. Слава Україні!
Відповісти
Рожищенська Самооборона пішла хибним шляхом. Самооборона має бути праобразом громадянського суспільства, а не клубом "Любителі камуфляжу". Необхідне залучення максимальної кількості розумних людей, а головне їх КООРДИНАЦІЯ. Ходити в формі нічним містом Звичайно цікавіше ніж коперсатись в паперах, але як казав розумний чоловік "Навіщо створювати ще одну паралельну міліцію, нам потрібно навчитись контролювати міліціянтів, яким ми платимо зарплати". Зараз самооборона перетворюється на закритий клуб, що складається з 15 -30 "перевірених" хлопців, Інші 100 самооборонівців, які не мають багато вільного часу, (бо не мають магазина і.т.д, а змушені працювати) не при справах. За час існування самооборони загальні збори були лише 1 раз. Якщо ми будуємо громадянське суспільство давайте залучати максимум людей, всі свої дії робити публічно і відкрито, коли наприклад призначається якась людина на посаду, саме ГО "Самооборона" має зробити публічні слухання, бо якщо ми житимемо за правилом - люди ду.ні, а ми праві (бо ми сьогодні влада), то ми ніякого нового суспільства не побудуємо. Згадайте як знімали голову адміністрації ви ж не ризикнули йти двадцятьох, а їздили по місту і скликали людей,так має бути і надалі- МАКСИМУМ ВІДКРИТОСТІ,РАЗОМ СИЛА. P/S Хлопці займіться музикою в маршрутках. Чи шансон і попса окупантів, це те чого так прагне Українська душа? І ще потрібно взяти за ручку когось з міліції і завести до входу в базар, і показати "валютчиків", чи ми вже не будуємо чесної країни?
Відповісти
Гарна критика та пропозиція. ГО потрібно для власного розвитку прийняти її до уваги.
Відповісти
Все правильно сказано. І взагалі люстрацію требе починати з себе. Так, є у вас там авторитетні хлопці. Але більшість це гопнікі якісь. Самі з пивком ходять по торнадах і люксах, а потім іх браво закривають. Ви повинні бути прикладом для інших. Хто не тримає таку планку, хай не проьтрає штані. Бо люди від влади і безкарності дуріють. Бурий і ко тому приклад.
Відповісти
все правда іщо бив і що були п"яні і він сам був за кермом Може його возили ті дівки що були зними і це може вони є свідками
Відповісти
Не потрібно розкидатись такими словами, коли ти нічого не знаєш, як воно було на справді. Я вам скажу одне на рахунок того чи бив Шварцкоп Адміністратора, то да дійсьно він неї вдарив по обличі, і погрожував застрелити. А те що ви гоните тут на Прокопчука Віктора Миколайовича, це все брехня такого не було. І не потрібно придумувати, коли ти не знаєш правди.
Відповісти
бУРІЙ ТО ПІВЕНЬ ЯКОМУ НЕ по статосу бігати Голим по МП біля -польськіх могілок-ЧУДО ЯКЕ НЕ КУПИШ
Відповісти
Останні новини
На Волині чоловіки, які представилися «Самообороною», вчинили дебош
21 травень, 2014, 16:57