На Волині виявляють м'ясо і молоко з радіацією

На Волині виявляють м'ясо і молоко з радіацією
На Волині виявляють продукти, небезпечні за вмістом радіонуклідів: переважно це продукція лісів та тваринного походження з Камінь-Каширського, Любешівського та Маневицького районів.

Про це повідомила завідувачка радіологічного відділу Волинської облсанепідстанції Ольга Гусєва.

За її словами, найбільш радіоактивно забрудненими є молоко, дикорослі ягоди, гриби. Непоодинокі випадки перевищення вмісту радіоактивних речовин в м’ясі та лікарській сировині.

Зокрема, стверджують у санстанції, у 2011 році їхні фахівці відібрали проби фіточаю «Чага (березовий гриб)» в аптечній мережі Ковеля, селищ Маневичі та Іваничі, які надійшли для реалізації з інших регіонів України.

Як показали результати проведених досліджень, вміст радіонуклідів у цій продукції перевищував норму більш ніж у 10 разів. Цей фіточай зняли з реалізації.

Крім цього, в радіологічній лабораторії обласної санепідстанції в 2011 році виявлений високий вміст радіонуклідів у молоці, м’ясі, лісових ягодах, картоплі з Маневицького району, а також у сухих грибах з Камінь-Каширщини.

Споживання таких продуктів харчування, запевняють у санстанції, призводить до накопичення в організмі високих рівнів радіонуклідів.

За результатах дозиметричної паспортизації населених пунктів Волині, розповіла Ольга Гусєва, виявилио 112 осіб з перевищенням контрольних рівнів радіонуклідів, із них дітей – 109.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині виявляють м'ясо і молоко з радіацією
11 квітень, 2012, 11:18