На «оздоровлення» Сапалаївки хочуть витратити майже 5 мільйонів

На «оздоровлення» Сапалаївки хочуть витратити майже 5 мільйонів
Луцька міськрада уклала угоду з ТзОВ «Стир-Агробуд» на відновлення гідрологічного режиму, санітарного стану та очищення від дерев річки Сапалаївка.

Вартість угоди склала 4,92 мільйона гривень, - пишуть Наші гроші з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Згідно з техзавданням річку мають розчистити на ділянці від вул. Теремнівської до вул. Ніла Хасевича з метою захисту від підтоплення громадської та житлової забудови Луцька. У переліку робіт: розширення й поглиблення каналу, корчування чагарників і дерев, облаштування мосту з залізобетону.

У вересні минулого року «Стир-Агробуд» уже виконував аналогічні роботи на цій річці. За даними «ВДЗ» відповідного тендеру у Луцьку минулого року не проводили.

Щодо фінансування робіт, то згідно з повідомленнями, «до справи долучився й соціально відповідальний бізнес». Річку почали розчищати у 2012 р., загалом до нинішнього тендеру за цей час з бюджету було витрачено 900 тис грн.

Власником фірми «Стир-Агробуд» наразі є Степан Москвич. Разом з тим донедавна співвласником у фірмі було ТОВ з аналогічною назвою – «Стир-Агро», що належала Наталі Давидюк (пізніше Наталя Москвич), дружині Степана Москвича.

Минулого року «ВолиньPost» писав про те, що у 2009 р. «Стир-Агробуд» розіграв із цим же «Стир-Агро» чотири земельні аукціони Луцької РДА, усі на користь «Стир-Агро». Йшлося про право п’ятирічної оренди ділянок Боратинської сільської ради загальною площею 135 га. Окрім того, що на момент аукціону одна фірма була співвласником іншої, обидві компанії у якості директора очолювала одна людина – Микола Сюйва.

При тому ці земельні ділянки Москвич отримав за нетипово низькою для місцевих аукціонів ціною: «Ціна продажу кожної ділянки різнилася від стартової лише на 10%. Тобто було зроблено лише два кроки підвищення ціни в ході проведення земельних аукціонів. До прикладу, на схожих земельних аукціонах, проведених у 2009 році в Баївській сільраді, ціна продажу була більша від стартової на 230% а поблизу Торчина – на 350% більшою».

Окрім того місцеві ЗМІ також повідомляли про низьку якість будівельних робіт, виконуваних «Стир-Агробудом»: збудована фірмою дорога в с. Липини вартістю близько мільйону розвалилася упродовж року.

Що ж до тендерів, то їх фірма «Стир-Агробуд» у 2010 р., за цей час отримала замовлень на 17,26 млн грн. «Стир-Агро» за останні шість років тендерів не вигравало.

Єдиним конкурентом фірми «Стир-Агробуд» на нинішньому тендері в Луцьку було Ковельське міжрайонне управління водного господарства, що належить Державному агентству водних ресурсів України. Державні підрядники програли з різницею в 80 тисяч.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
друзі мера продовжують пиляти бюджет!!!!!!!!
Відповісти
І за шо люди гинули, щоб бюджет як розкрадався так і розкрадається
Відповісти
Краще б дороги поробилиб в Луцьку а то як після війни
Відповісти
Нарешті стали рахуватись з Сапалаївською Республікою!!!
Відповісти
та за 5 мільйонів можна найняти 20-ть людей яким в місяць платити по 20000 зарплати.
Якщо зменьшити зарплату до 5 тисяч і а за інші гроші купувати обладнання і витратні матеріали, то ту сапалаївку вилизати можна. Ви там в мерій що головою об щось вдарились???? Краще забороніть стоки в неї скидати. Уроди!!!!
Відповісти
"Згідно з техзавданням річку мають розчистити на ділянці від вулиці Теремнівської до вулиці Ніла Хасевича з метою захисту від підтоплення громадської та житлової забудови Луцька." ТАК НА ДАНІЙ ДІЛЯНЦІ САПАЛАЇВКА ВЖЕ РОЗЧИЩЕНА!!!!!!!!!!!! НАВІТЬ НА ЦЬОМУ САЙТІ Є БАГАТО ФОТО, ДЕ ЗОБРАЖЕНО РОЗЧИЩЕННЯ РІЧКИ НА ДАНІЙ ДІЛЯНЦІ.
Відповісти
Останні новини
На «оздоровлення» Сапалаївки хочуть витратити майже 5 мільйонів
22 травень, 2014, 12:42