У Луцька можуть відібрати маршрутки-«п'ятнадцятки»

У Луцька можуть відібрати маршрутки-«п'ятнадцятки»
Підприємство «Богдан-лізинг» хоче розірвати із Луцьким підприємством електротранспорту угоду про закупівлю у розстрочку автобусів.

Про це повідомив директор ЛПЕ Анатолій Тимощук під час засідання комісії міськради з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження у четвер, 22 травня.

«З 2007 року до 23 квітня повністю погашений лізинг по основному договору. Натомість із підприємства «Богдан лізинг» надійшло звернення, що договір лізингу розвивають та просять терміново поставити 41 одиницю транспортних засобів, назад віддати автобуси», - пояснив Тимощук.

«То це член виконкому міськради (директор «Богдан Моторз» Володимр Гунчик, - ред.) ставить палки нам в колеса? Вони вимагають 41 авто?» - запитав у нього депутат Василь Гриб.

«Богдан лізинг» - це окрема особа, я не знаю, чи воно має відношення до Гунчика», - відзначив Тимощук.

За його словами, автобуси хочуть забрати, бо ЛПЕ невчасно сплачувало за договором лізингу та хотіло скасувати додаткові угоди на виплати. Для цього на перевізника подали у суд.

Анатолій Тимощук відзначив, що суд першої інстанції ухвалив рішення на користь «Богдан лізинг», натомість в ЛПЕ подали апеляцію. «Зараз у суді знаходиться позов «Богдан лізинг» на суму 4,2 мільйона за те, що не вчасно попередні керівники робили лізинові виплати. Зараз в апеляційному суді міста Києва», - пояснив Тимощук.

«Їздили автобуси 7 років, ми заплатили їм повністю 19 мільйонів, а тепер вони забирають, щоб їздили приватні маршрутчики», - обурився Василь Гриб.

Анатолій Тимощук додав, що автобуси таки можуть забрати, тому із міських вулиць зникнуть комунальні маршрути №9 та №15. На них можуть пустити тролейбуси, які найближчим часом планують закупити у Польщі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
«Їздили автобуси 7 років, ми заплатили їм повністю 19 мільйонів, а тепер вони забирають, щоб їздили приватні маршрутчики», - це й так було зрозуміло, як тільки підвищили тарифи приватні перевізники...
Відповісти
нормальні маршрутки
Відповісти
це єдині нормальні маршрутки,просторі й зручні!а куди поділись оті китайські чи японські пласмаски на колесах?зламались?ех....отак в нас завжди.Те,що нормальне-зруйнувати,зате якусь фігню накупляти на один рік нормально.
Відповісти
е, ти на японське не жени, один автобус японський може коштувати як пів автопарку п'ятнадцяток. То китайскі бляшанки по розсипалися.
Відповісти
Останні новини
У Луцька можуть відібрати маршрутки-«п'ятнадцятки»
22 травень, 2014, 13:24