Луцька вулиця Лесі Українки стане розважальною

Луцька вулиця Лесі Українки стане розважальною
У луцькій мерії дуже сподіваються, що лучанам та гостям міста сподобається проект «Мистецька вулиця», який презентують 16 квітня.

Про це під час прес-конференції 11 квітня говорила начальниця відділу культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів.

За словами чиновниці, у другий день Великодня в обласному центрі Волині відбудеться низка заходів: на Театральній площі, вулиці Лесі Українки, у Луцькому замку та у мікрорайонах міста.

Цього дня обіцяють і безкоштовні екскурсії у Музей дзвонів у замку Любарта, і частування пасками, і виступи фольклорних колективів, святковий ярмарок тощо.

Але особливий акцент у мерії роблять на проект «Мистецька вулиця». За задумом, вулицю Лесі Українки розділять на різні зони, де розмістяться творчі люди: буде і містечко майстрів, і літературний подіум, і місця для вуличних танцюристів, музикантів, акторів, і місця для торгівлі.

До участі у «Мистецькій вулиці» запрошують людей будь-якого віку, професіоналів та аматорів. Раді бачити не лише волинських митців, а й творчих людей з інших міст.

«Це буде новий культурного-туристичний об’єкт, який, сподіваємось, стане цікавим для лучан та гостей міста», – сказала Тетяна Гнатів.

«Звісно, коли ми обговорювали цей проект, було багато скептиків, які казали, що Луцьк – не Венеція, не Краків і навіть ні Львів, мовляв нічого з цього не вийде. Але ми віримо. Ми принаймні створимо середовище. Чи вдасться проект, чи приживеться час покаже і час підкаже», – зазначила чиновниця.

«Але ця вулиця дуже цікава. На ній є багато об’єктів, які мають велику історичну цінність. Мало хто знає, але сама вулиця перейменовувалась 15 разів», – додала вона.

Також Гнатів розповіла, що цьогоріч планують відновити проект «Проспект розваг», який колись щовихідних діяв на площі біля головного корпусу Волинського національного університету. Втім мерія хоче проводити різноманітні розваги на вулиці Глушець, при вході у парк Центрального парку.

Читати також: Що цікавого буде на Великдень у Луцьку?

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцька вулиця Лесі Українки стане розважальною
11 квітень, 2012, 12:11