Луцький депутат приніс на засідання комісії пляшку горілки

Луцький депутат приніс на засідання комісії пляшку горілки
Депутат Луцької міськради Сергій Сівак хоче відновити роботу Луцького спирто-горілчаного комбінату, оскільки на його продукцію «є попит», до того ж це забезпечить 200 робочих місць.

Про це депутат розповів під час засідання комісії міськради з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження у четвер, 22 травня.

Нагадаємо, раніше роботу комбінату хотіли облаштувати у рамках державного концерну «Укрспирт», однак цю ідею фактично не вдалося втілити.

Натомість чимало виробників із інших регіонів України використовують бренд «Волинська», «Поліська» та подібні, - відзначив Сівак.

«Горілка із назвою «волинська», «поліська» виготовляється на заводах Одещини, у Харківській області, на заводах в Тернополі, на заводі у Львові», - додав депутат.

Він продемонстрував відповідь із Міністерства агропромислового розвитку, де пояснюють, чому відновлювати роботу Луцького СГК не варто.

«Суть відповіді зводиться до того, що ми не можемо дозволити відновлення роботи Луцького СГК, оскільки немає попиту на його продукцію, існує кредиторська заборгованість у сумі 71 мільйон гривень, і вельми велика процедура отримання дозвільних документів», - відзначив Сергій Сівак.


Однак депутат стверджує, що отримував від підприємств оптовиків (які закуповують горілку) запевнення у готовності купувати продукцію Луцького СПГ: «Кілька підприємств-оптовиків дали нам гарантійні листи, що є попит на продукцію. Ці підприємства готові розміщувати закази на нашому заводі».

До того ж, «кредиторська заборгованість у сумі 71 мільйон гривень не є критичною, її можна реструктуризувати», - стверджує Сергій Сівак.

«Я пропоную повторно звернутися до голови уряду, до Кабміну, хай 200 наших працівників ходить на роботу», - пояснив він.

Використання виробниками з інших регіонів символіки Волині викликало не задоволення депутата Василя Гриба. «Це наш бренд. Це не може бути, щоб прапор, зображення замку, герб, а інший. Вони практично використовують наш бренд… Ми не можемо дозволити львівським чи іншим виробникам використовувати герб Луцька, це мають юристи розібратися», - відзначив депутат.

Відзначимо, що Сергій Сівак для наочності приніс пляшку такої горілки на засідання комісії.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Сівак
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Маразм крепчал...
Відповісти
Лучше бы выпили ее, глядишь толку было бы больше.
Відповісти
Сівак як дураком був так і остався!!!
Відповісти