Миколая Чудотворця у Луцьку вшанували хресною ходою. ФОТО

Миколая Чудотворця у Луцьку вшанували хресною ходою. ФОТО
Хресною ходою у Луцьку відзначили річницю перенесення мощей Миколая Чудотворця.

Священики та прихожани УПЦ Московського патріархату пройшлися хресною ходою від Покровської церкви до пам’ятника Святителю Миколаю.

Біля постаменту священики відслужили молебень.

Нагадаємо, 22 травня православна церква відзначає день перенесення мощей святого Миколая, якого вважають небесним покровителем міста Луцьк.

Довідка

З Вікіпедії: у XI столітті грецька імперія переживала важкий час. Турки спустошували її володіння в Малій Азії, розоряли міста і села, вбивали їх жителів і супроводжували свої жорстокості зневагою святих храмів, мощей, ікон та книг. Мусульмани робили замах знищити мощі святителя Миколая, глибоко шанованого всім християнським світом.

Осквернення святинь обурювало не тільки східних, але і західних християн. Особливо побоювалися за мощі святителя Миколая християни в Італії, серед яких було багато греків. Жителі міста Барі, розташованого на березі Адріатичного моря, вирішили врятувати мощі святителя Миколая.

8 травня кораблі повернулися до Барі, і скоро радісна звістка облетіла все місто. Наступного дня, 9 травня, мощі святителя Миколая урочисто перенесли до церкви святого Стефана, що знаходилася недалеко від моря. Через рік була побудована церква на честь святителя Миколая і освячена папою Урбаном II.

У Маларському соборі (10-15.09.1089 р.), скликаному Римським папою Урбаном II для примирення церков брала участь й делегація Київської православної митрополії, яку благословив Митрополит Київський і всієї Руси Іван III. Члени цієї місії були у м. Барі на освячені перенесеної гробниці св. Миколая.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: УПЦ МП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Миколая Чудотворця у Луцьку вшанували хресною ходою. ФОТО
22 травень, 2014, 17:42