Вбивство волинян на Донбасі: реакція соцмереж

Вбивство волинян на Донбасі: реакція соцмереж
Кривавий напад терористів на частину 51 механізованої бригади під Волновахою сколихнув соціальні мережі.

Нагадаємо, це сталося зранку 22 травня. Станом на ранок 23-го відомо про 32 поранених та 16 загиблих воїнів.

У своїх коментарях "мешканці" соцмереж поділилися на три "табори": перші висловлюють співчуття рідним та прославляють загиблих військових, другі клянуть владу та військове керівництво, треті нарікають на мешканців Сходу України, які не допомагають українським військам.

Також кілька людей інформують про те, як допомогти пораненим, родинам загиблим та збирають гроші на нове спорядження для бійців бригади.

Пропонуємо переглянути підбірку коментарів з мережі Facebook.


УВАГА!!! НЕЦЕНЗУРНА ЛЕКСИКА!!!

Сергій Шишкін
·
Вчора ми почули Донбас... І побачили геніальне використання людського ресурсу правлячими партіями... І це наша ціна за набутий досвід. Тепер їхня черга...

Олександр Алимов

Добрався до нормального нету, подивився на відео той "блок-пост". Це піздєц. Не хочу говорити, що ми супергерої, але в нашому таборі вже декілька випадків було, що вартові стріляли навіть перевіряючих пости (бо деякі офіцери забагато на себе беруть). Може, нам з комбригом пощастило, незнаю. Але такого блядства я ще не бачив.

Наталія Соколова

Думала, що після Майдану, вже не можу плакати... Помилялася!
Зранку сім'я загиблого Колі Бондарука , 23 роки, з села Заріччя, принесла гроші на бронник... Цілий день мені дзвонив батько і його тітка, взнайте про хлопця... А в мене він у списку загиблих під 7 номером ...
Господи, ЗА ЩО???!!!

Ігор Гузь

51-а механізована бригада з Волині.

31 поранений, 15 загиблих. На жаль, кількість загиблих зростає.

Вічна слава Героям України!

p.s. Якщо на світі є сатанинське пекло - то це Путін і Росія...

Svitlana Ryzhuk

Просто стискається серце.. Мої земляки. Герої. Сильні та мужні чоловіки. Скільки ще потрібно життів , щоб ця війна припинилася?! Може вже досить!

Сергій Мартинюк

сьогодні ближче до ночі я планував викласти новий сингл свого сольного проекту на пісню "Колискова", але ранкові події на Донеччині і загибель наших земляків, морально не дозволяють цього зробити; хочеться вірити, що десь там, за межами зримого, хлопцям співатимуть найкращі у всесвіті колискові...

Tetyana Homich

немає сліз.. немає слів...

Dvorsky Pavlo


День сьогодні був дуже непростий. Сили і мужності-всім нам і кожному окремо. Маємо вистояти

Оксана Прокопчук

Не хочеться нічого писати. Гірко на душі

Таня Зубрик-Хомич

Їду до Луцька і плачу... Шахтарський Донецьк не піднявся заради своєї свободи... Як це зробила Одеса! ... А наші волинські хлопці загинули захищаючи своїх земляків, а їх потім назвуть бандерівцями і фашистами... Чи є на цьому світі справедливість???
Я поважаю людей, які проживають на Донеччині, але не розумію... Взагалі не розумію :(((

Василь Нагорний


Можете мене хаяти, але я буду допомагати лише тим біженцям зі Сходу, чоловіки яких там воюють поряд з нашими хлопцями. Не повинно так бути, що вони тікають сюди, а наші хлопці їдуть туди під кулі, залишаючи по троє дітей, за яких держава все одно достойно не подбає!

Andrew Sobchuk

НАхуй Донецьк і Луганськ... хай відділяється... я їбав жити в одній країні з ущербами! За який хуй гинуть наші хлопці???

Павло Заєць

Читаю новини про вбитих військових і розумію що керівництво держави повні дибіли які крім як пиздіти і красти нічого не вміють.

Олександр Положинський

Стрічка новин ФБ грає іноді злі жарти. Пів дня видає лише якісь позитивні статуси, новини, фотографії, аналітику, а потім раптом - бац! - нічний бій під Волновахою, загиблі та поранені хлопці з Волині. Як же все глибоко прогнило в Україні, що ні смерть, ні страждання не змінюють поведінку людей та їхнє ставлення до виконання своїх обов'язків. Ніякі революції та вибори, і жодні Президенти нічого не змінять, поки всі порядні люди не об'єднаються в єдину дієву силу.

Юрій Громик

Знову смерті, невимовне горе матерів, сльози рідних... 15 хлопців із Волині вже серед загиблих за сьогодні, кількадесят у лікарнях із пораненнями... Страшну ціну платимо останні півроку... Гірку жертву приносимо...


Olga Bogachevska

сьогодні на Донеччині загинули волиняни з 51-ої бригади, 9-ро. на Сході воюють кілька моїх знайомих у Нацгвардії, ще кілька днями прийняли присягу і їх теж туди пошлють. я навіть думки ніякої припускати не хочу. весна, ще так ніколи рясно пухом не обсипало. всі ці чоловіки зараз мали б кохати, а не вмирати. вмирати за продовження політики іншими засобами.
і ще, всі мої знайомі доннечани, якщо ви кричите і ображаєтесь, що деякі з нас відмахуються від Донбасу, а вам треба допомога, ви ж її маєте постійно. я не вважаю, що вас треба простіть і отпустіть. але мені не потрібен Донбас, якщо мої земляки і побратими гинуть за вас, а ви самі заховалися у своїх нірках і срак не піднімете, не візьмете до рук зброю, щоб боронити свою землю. є ж у вас батальйон "Донбасс" - вступайте. займайтеся агітроботою, проводьте фестивалі, йдіть працювати на виборчі дільниці зі своїми молотками, якщо туди прийдуть вороги зі своїми, виходьте на мирні мітинги, обороняйтеся, переконуйте мешканців свого під'їзду. якщо не можете, не хочете, не вмієте, то заткайтеся, чому вам обов'язково мусять допомагати? це те саме, що й "услышьте Донбасс". ви самі мусите зробити хоч щось. у нас нема держави, вона тільки формується і кожен сам особисто та кожен окремий регіон мусить вирішити для себе, де, з ким і як хоче жити.

Сергій Крайванович
·

Розстріл хлопців з 51-ї бригади вчергове навів на прикру думку - ми не вміємо воювати. Вчитися і далі будемо таким чином. Що бачиться зі сторони мені, як не професіоналу у військовій справі, а працівнику ЗМІ. Крім харчів, бронежилетів і касок в армії бракує нормальних замполітів і ідеологів. Без нормального теоретичного підходу (не маю на увазі суто військову теорію, хоча її теж потрібно підтягувати) не допоможуть ні бронежилети, ні каски. Подивився відео, де наших хлопців вільно знімають якісь олігофрени у переддень трагедії. Це жах. Роздивилися всю зброю, пробували вести якусь агітацію. Чому військових не вчать, як поводитися з місцевим населенням? Чому наші хлопці морально не відчували, що вони на війні і кожен, хто не з твого боку - потенційний ворог. Чи то дитина, чи то жінка, чи то мужик. Крім суто військових стандартів, нам потрібно міняти психологічні. На першому місці - життя військового, а той хто лізе під дуло сам - сам за свої вчинки має відповідати. Потрібен чіткий алгоритм дій на місцевості, чіткі вказівки, коли можна стріляти, скажімо, у жінок, коли не можна. Кого можна пускати на територію підрозділу, кого ні в якому разі. Фактично цей імпровізований блокпост в даний момент був територією підрозділу. Багато питань, думки аж плутаються.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 28
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не понимаем, но нужно всех под дуло , чи жинка, чи мужик. И всем молчать и целовать сапоги, которые вытаптывают нашу землю. И это не фашизм. Просто во второй раз силой оранжевые и правосеки захватили власть, подняли оружие и начали им бряцать и расстреливать.
Відповісти
Чего хотели того и добились
Відповісти
українець, а ти часом зараз не в росії живеш?? бо щось схожі коменти кругом)))
Відповісти
Ти щось трішки путаєш милий мій москалику,хотіли спокою і гідного до себе ставлення,а це хамство з твоєї сторони виглядає не дуже гарно по відношеню до загиблих героїв...
Відповісти
Неможливо без болю в серці читати новини.а як жити сімям .вічна память Героям
Відповісти
Люди, перестаньте воевать, не отправляйте, своих детей,мужей , на восток.Здесь, люди,не против вас,а против, новой власти.






э на восток,это , все политика, а гибнут, реальные люди...
Відповісти
Против власти, а Янукович вас придурков значит устраивал, раздел вас и обокрал, а сейчас что не так. ? Выборы иди голосуй за кого хочешь.
Відповісти
Почему у нас в стране двойные стандарты? Как в Киеве, Турчинов и его компания незаконным путем захватили власть и творят беспредел это нормально, как в Западной Украине захватывали обладминистрации - это нормально, демократия и герои. А как только возмутился Восток - все бандиты. Не нравился Янукович, выбирайте другого, но не делая беспредел, как это произошло на Майдане.
Відповісти
А чому в Києві і на Заході майоріли прапори України, а не триколори? А чому на Заході ваші рідні не помирали, а на "вашем Востоке" гинуть наші молоді(!)хлопці? Чому Захід не проголошує свою незалежну республіку, не махає прапорами сусідніх країн? І, в кінці кінців, ваших рідних на Заході не вбивали!
Відповісти
Вы ошибаетесь вас одурачили,ЗАПОМНИТЕ МАЙДАН стоял за отставку Януковича,полную перезагрузку власти,за борьбу против коррупции,да власть осталась прежняя,но для этого надо избрать нового президента,вот и стоят люди на Майдане ,в ожидании выборов,а бандиты на Востоке это ПР и Ахметов,которые все это устривают,а затем прикрываются гудками,обвиняя при этом тех ,кто против них борется,в том числе и Коломойского, своего коллегу такого же оллигарха, как и сами,провокаторы,поставившие Донбасс на колени,а теперь еще и ползать заставляют,что б сохранить свою даунбасскую империю,боясь,что в борьбе с коррупцией им не дают работать!!! Народ проснитесь , да поймите же наконец-то,это не Восток возмутился ,возмутились,тот кто считает вас рабами и тот кто руководил ВСЕЙ УКРАИНОЙ !!!
Відповісти
Це ти помиляєшся! Я спостерігав за ситуацією від 30 листопада і протусти почалися через призупинення асоціації до ЄС, а влада це просто купка пидорасів які заважали цьому, асоціація в процесі тому і протести теж.
І не мели херні за своїх мирних протестуючих зі сходу, профінансованих, куплених і наставлених вбивати
Відповісти
власти выгодно что мы умираем за них, за их светлое будущее а не за своих родных, близких, друзей и знакомых и за свое будущее.
Відповісти
На волинських сайтах активно працюють росiйськi агiт-боти.
Безглузда трата путiнських грошей не змiнить руху Колеса Iсторii.
Вiдкрита агресiя Росii проти Украiни лише пробуджуе природнiй iнстинкт самозахисту Народу Украiни.
Відповісти
Десятилетиями у нас все сектора, коммунисты, нацисты, УПА и все остальные мирно сосуществовали и делали что хотели. Но после и особенно во время майданов начали навязывать свою политику, причем с оружием в руках, как людям защититься? На всякую силу есть противовес, только так, договориться в Киеве не получилось, причем по вине самих киевлян, открыто свергающих власти, имеют ли они на это право?
Відповісти
Донецкое быдло не заслуживает,чтобы из-за него гибли молодые ребята.Идите в свою любимую Россию и не мешайте жить!
Відповісти
Если "майдан" начал,так почему не довел дело до конца. Быдло там в Киеве, как сидело так и сидит, ему похеру кто гибнет старый или млад.Донбасс не весь за Россию, а за самостоятельность управления регионом на основании изменения Конституции Украины.За единство Украины. А отморозкы были, есть и будут, вот их и нада давить, только не ценой человеческих жизней.
Відповісти
Не знаете,почему не довел Майдан начатое?Вы лукавый,или с Луны?А интервенция с России началась-Вы слышали об этом?
Відповісти
Я в шоці від цих смертей. Горе в сім"ях не поправиме і головне за що? Та на х..й той даунбаський наркопритон зрівняти із землею . Чого ви хлопці сидите на блокпостах і чекаєте поки вас прийдуть розстілювати? Або хай вами командують по людськи , або до дому. Де ті хвалені генерали?
Відповісти
Человек с оружием в руках, кроме ВС и МВД , а тем более нарезным-на поражение и точка.судить и еще кормить нет уж.тогда на рудники чтоб сами окочурились.есть цивилизованные способы выражения протеста, недовольства.за убийства мирных людей, насилие, грабеж-удаление гланд через жопу!!!
Відповісти
я с мариуполя.очень жаль что гибнут люди.действительно жаль.но как быть с теми кто убивал наших близких 9мая.я это видел сам-гвардейцы стреляли в безоружных людей которые не успели уйти с демонстрации.их тоже жалко.но между нами стала кровь и выход один -наказать тех кто повинен в смерти людей с обеих сторон и прекратить убивать своих сограждан.пусть эти смерти станут последними и погибшие упокоятся с миром.не нужно нас защищать от путина-все это бред.гвардию мы воспринимаем как карателей после дня победы.пусть ваши хлопцы трудятся ради своих семей а не убивают нас вот тогда будет все спокойно.мы как и вы хотим спокойной жизни.
Відповісти
В одной стране мы теперь не уживемся.Не знаю всего,что у Вас происходит в Мариуполе (я из центральной Украины),но мне кажется,что вы делаете большую ошибку,отделяясь от Украины.Вас провоцируют и вы ведетесь.Кому то очень выгодно,чтобы было именно так.
А с другой стороны,предав Родину,станете изгоями-и не русскими,и не украинцами.
Відповісти
называя быдлом другого человека или группу людей ты не отдаещь себе отчета в том, что эти люди могут быть умнее тебя или наоборот и никому не дано такое право унижать других, себеподобных (если ты животное, это тебя не касается), поэтому назови себя сам, у меня это получается нецензурная лексика.
Відповісти
Гена,Вы такой воспитанный и толерантный!А насчет животного-посмотрите на себя в зеркало-в нем Вы увидите то самое животное!
Почему то,когда гибли люди на Майдане,донецкое быдло радостно визжало.
Відповісти
В Донбассе быдло,
в Одессе быдло, в Луганске быдло, в Харькове быдло?
Везде, оказывается быдло, только на Волыни
отборный породистый народ, правда мозга нет,
но породистым он не нужен,
им шевелить надо, а это утомительно.
Відповісти
Почему это Вас так задело-чувствуете себя причастной?Ну Вам видей на месте,кто Вы.
А как,скажите,называть людей,которые жгут флаги Украины,избивают за украинский язык,продают Родину за жрачку пожирней кацапскую?
Правильно.Быдло.
Відповісти
Очень жаль пацанов,им еще жить и жить!!!Неужели нельзя отказаться от этих поездок на восток?Их там не ждут,живите себе у себя дома ,к вам никто не приедет с востока.
Відповісти
як жаль наших хлопців і я думвю щось там на небі не так коли хороші люди гинуть а мразь остається і треба нам піднятись чого ми повинні вмирати за донбас і іх приймати до себе жити хай вони захищабть своі доми ми все одно будемо для них бандерівцями треба вертати наших хлопців з західноі украіни з центральноі украіни хай донбас себе захищає ми іх більше слухати не хочемо а влада на майдоні боялась брати на себе відповідальність а зараз вже не боіться посилає людей на загибель хай донбас валить в расею надоів своім скавучання відпусть його і закриймо своі кордони від них і всіх без перебору росіян вони всі підтримують свого пса хай живуть як хочуть.політики перестаньте говорити наш крим він уже не наш невже ви неиаіте що в Украіні робити .піднімайте УКРАІНУ ТУ ЯКА дісно і Украіною це вся Украіна без криму і донбасу
Відповісти
у вівторок поховають наших 4 хлопців з Луцька ,душа болить, скільки зараз проливається сліз,болі сироти діти вдови осиротілі батьки. Страшна трагедія,просто невимовна.Мені боліло за Крим, шкода було Схід, а тепер повернути наших хлопців, за кого вони гинуть,з почуттям патріотизму і нації треба народитися. Відпустити націю Донбас,буде важко економічно, але ми нація ,ми українці викарабкаємся. Не повинні наші хлопці гинути.Хочуть миру нехай себе починають захищати самі
Відповісти