«Багатьом студентам легше заплатити, ніж вивчити», - нардеп у Луцьку

«Багатьом студентам легше заплатити, ніж вивчити», - нардеп у Луцьку
Народний депутат Лілія Гриневич вважає, що із хабарництвом у вишах важко боротися, бо «до 30% студентів кажуть, що їм легше заплатити, ніж вивчити».

Про це вона розповіла під час презентації нового законопроекту «Про вищу освіту в Україні» у Луцьку, в п’ятницю, 23 травня.

«Студенти до цього часу не є одностайними щодо того, щоб не давати хабара. Опитування показують, що до 30% легше заплатити хабар, ніж вивчити, це дуже тривожно», - відзначила вона.

Вона нагадала, що «Майдан змінив багато у головах людей», тому є сподівання, що хабарів будуть давати менше, однак все залежить від у конкретного університету та свідомості конкретного студента. «Головне, щоб змінилося відношення в головах. Потрібна вища освіта, а не диплом», - пояснила вона.

Гриневич додала, що за хабарі все ж варто відраховувати студентів: «Треба відраховувати за хабарі. Тоді вони будуть змушені навчатися повторно. Якщо не може вивчити, у нас для здобуття освіти є багато інших ніш».

Також Гриневич відзначила, що новий законопроект передбачає боротьбу із плагіатом. «Антиплагіатні, бо плагіат - це велика проблема для здобуття наукових ступенів. Дуже часто високопосадовці продукували чистий плагіат, ще й отримувати за нього надбавки», - відзначила вона.

«Ми повинні не почати з того, що забороняти студентам списувати, а з тих, хто здобувають вчені звання, ступені», - додала вона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Легше заплатити — а ти попробуй вивчи, якщо хабарник, трясця його матері, не хочу консультувати по курсовій, а прямо натякає на хабар.
Відповісти
Підтримую, особливо складна ситуація в заочників, стаціонар хоч якийсь шанс має для навчання без хабарів...
Відповісти
Ати вчитись пробував!!! чи ти прийшов до викладача і йопт консольтуй мене бо я такий матьорий!!!
Відповісти
Ничего, скоро у студентов начнется новая увлекательная полная романтики жизнь. В Институт экономики Днепропетровского национального университета пришло указание из Министерства образования Украины отправлять в армию через отчисление минимум 15%, желательно 30% студентов 1 и 2 курса. При саботаже требований Министерства образования было обещано отправить на бессрочный отдых и декана, и завкафедрами. Понятно, что будет дальше с пацанами: две недели курса молодого бойца - и на Восточный фронт, защищать интересы новых хозяев жизни...
Відповісти
цитата "Потрібна вища освіта, а не диплом», - пояснила вона." даааааааа????? будеш ти трижди розумний і все таке але без диплома куда ти підеш куда тебе візьмуть???? а дурачка з дипломом візьмуть! як то кажуть "без бумажки ты букашка а з бумажкой человек "
Відповісти
Ну так вища освіта без диплома неможлива. А ось диплом без вищої освіти - це по суті те, що зараз дає більшість ВНЗ України.
Відповісти
Думаю 4-5 років для здобуття вищої освіти забагато. вистачить 2-3. Просто вуще спеціалізуватися. Щодо необхідності освіти а не диплому це рішення працедавця. Якщо працедавець корупціонер то напевне таки правильно вчать.
Відповісти
ШКОДА,ЩО ОПИТУВАННЯ ЙДЕ ТІЛЬКИ ПО ВИШАХ.ПРОЙШЛИСЯ Б ВИ ЩОДО ХАБАРНИЦТВА ПО ГІМНАЗІЯХ ЛУЦЬКА,АБО ВИСТАВИЛИ ЦЕ ПИТАННЯ НА ФОРУМ,ВРАЖЕННЯМ НЕ БУЛО Б МЕЖ.
Відповісти
Останні новини
«Багатьом студентам легше заплатити, ніж вивчити», - нардеп у Луцьку
23 травень, 2014, 10:20