Найбагатші чиновники Волині. ФОТО

Найбагатші чиновники Волині. ФОТО
Журналісти проаналізували податкові декларації новопризначених чиновників Волині.

Нинішні можновладці заздалегідь оголосили про свою прозорість, однак, не всі пройшли мінімальний тест на відкритість, - пише Мирослав Ватащук в публікації Слово Волині.

Запити на інформацію із проханням надати копії декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру керівників було надіслано до ОДА, 15 райдержадміністрацій (за винятком Ківерцівської, де на момент написання запитів не було призначено глави РДА) та територіальних підрозділів органів центральної влади. На жаль, зреагували не всюди. Приміром, відповіді не прийшли із Камінь-Каширської та Старовижівської РДА.

Дослідження не охоплювало силовиків та органи місцевого самоврядування. Перші формально – поза політикою, а другі – обиралися громадою, тож до тимчасових «камікадзе» не належать. Тобто, до рейтингу потрапили керівники держадміністрацій та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади. Загалом вдалося отримати та опрацювати відомості про доходи чотирьох десятків можновладців із команди «камікадзе».

Розповідати про доходи чиновників окремо від статків членів їхніх родин – не має сенсу. Якось так склалося історично, що часом родичі чиновників заробляють більше, аніж самі можновладці. Тож рейтинг за рівнем отриманого доходу декларантом та членами його сім’ї – рейтинг найбагатших волинських чиновників – очолив голова Луцької РДА Юрій Цейко. Сукупний дохід Цейка та його родини у 2013 році становив понад півтора мільйона гривень.

ТОП волинських «камікадзе» за сукупним доходом чиновника та членів родини:

1.Юрій Цейко, голова Луцької РДА

Юрій Цейко – нове обличчя у волинській владі. Лишень нещодавно він став головою Луцької РДА за квотою «Батьківщини».

У 2013 році Юрій Цейко та члени його родини отримали сукупний дохід обсягом понад півтора мільйона гривень.

Власне, дві третини із сімейного доходу заробив безпосередньо глава родини. Сукупний дохід Юрія Цейка у 2013 році становив майже 938 тисяч гривень. Найбільше він заробив від провадження підприємницької та незалежної професійної діяльності – 594 тисячі гривень. Дивіденди і проценти – майже 238,6 тисячі гривень, зарплатня – ще понад 105 тис. грн.

Натомість дружина нинішнього голови Луцької РДА торік зуміла принести до сімейної скарбниці 573,444 тисячі гривень. Із них зарплатня – 49,8 тис грн., дохід провадження підприємницької та незалежної професійної діяльності – 291,895 тис грн., дивіденди та проценти – 251,715 тис грн..

У Юрія Цейка та його дружини – майже три гектари землі. Іншої нерухомості теж чимало. На Цейка записані будинок (336,4 кв.м.) та квартира (45,8 кв.м.). Ще одна квартира площею понад 145 квадратних метрів –у його дружини.

У сімейному автопарку – легковик Мерседес-бенц GL (2008 р.в.), вантажівки Мерседес-бенц 811D (1999 р.в.) і MAN TGA 02 (2007 р.в.), автобус, мотоцикл Кавасакі (2010 р.в.) та міні-трактор. Всі вони оформлені на Юрія Цейка.

У сімейства – чималі активи. Зокрема на банківському рахунку глави Луцької РДА лежить понад 3,25 млн грн., а його дружини – понад 3,14 млн грн. Ще 2,5 мільйона гривень – це частка Юрія Цейка у статутному капіталі підприємства.

2.Петро Філіпчук, начальник головного управління Пенсійного фонду у Волинській області

Петро Філіпчук – незмінне обличчя у Пенсійному фонді на Волині. Людина, яка не має жодних політичних амбіцій.

У родині Філіпчука – дружина, донька, зять та онука. Торік сімейство разом отримало сукупний дохід обсягом понад 410,5 тисячі гривень. Зокрема Петро Філіпчук торік заробив понад 195,2 тисячі гривень. Із них три чверті становила зарплатня – більше 140 тисяч гривень. Ще 690 грн – дивіденди та проценти, 200 грн – матеріальна допомога, 437 грн – дохід від викладацької діяльності. Інші види доходів Філіпчука становили 53,6 тисячі гривень.

Натомість члени родини керівника ГУ ПФУ на Волині торік заробили понад 215 тисяч гривень. Найбільше – майже 130 тисяч гривень – від провадження підприємницької та незалежної професійної діяльності. Ще майже 72 тисячі гривень становила зарплатня, а понад 13,3 тисячі гривень – інші види доходів.

У Петра Філіпчука – дві земельні ділянки площею понад двадцять соток. Також на нього записано квартири площею 45,1 та 17,55 квадратних метрів. А на членів родини оформлено квартири площею 45,1 кв.м., 35,1 кв.м. та 42,9 кв.м. Окрім того, у сімейства два гаражі: 22,1 кв.м. та 21,95 кв.м.

У членів сім’ї Петра Філіпчука два автомобілі: Фольксваген Поло (2006 р.в.) та Міцубісі Аутлендер (2008 р.в.).

Заощаджень чи інших активів у родини нема. На утримання майна та добровільне страхування торік сімейство витратило понад шість тисяч гривень.

3.Ольга Лінник, голова Локачинської РДА

У результаті торгів «Батьківщини» та «Свободи» посада голови Локачинської РДА відійшла до партії Тягнибока. Очолила райдержадміністрацію Ольга Лінник.

Пані Лінник та члени її родини торік зуміли наповнити сімейний бюджет на більш ніж 403 тисячі гривень. Зокрема декларант отримала сукупний дохід менше від 140 тисяч гривень. Із них понад 30 тис грн. – зарплатня, 1893 грн – дохід від оренди, 107,3 тис грн. – інші види доходів.

А от члени родини Ольги Лінник зуміли торік заробити понад 263 тисячі гривень. Майже усі вони – дохід від провадження підприємницької та незалежної професійної діяльності.

Вся нерухомість родини оформлена саме на главу РДА. Зокрема мова йде про майже 19 соток землі, будинок (245,4 кв.м.) та квартиру (65,2 кв.м.).

А от увесь автопарк записаний на членів сім’ї Ольги Лінник. Це – старенький Опель Аскона (1987 р.в.) та значно новіший Фольксваген Поло (2011 р.в.)

Заощаджень у родини нема. Однак торік сім’я Лінників сплатила за кредитами (основний борг та проценти) понад 83 тисячі гривень.

4.Вадим Науменко, начальник головного управління статистики у Волинській області

Вадим Науменко – ще одне не нове обличчя у волинській владі. Він очолював облстат ще при двох попередніх губернаторах-регіоналах.

Торік сукупний дохід подружжя Науменків перевищив 382 тисячі гривень. Якщо глава сім’ї заробив 160 тисяч, то дружина – майже 222 тисячі. У доході Науменка минулоріч зарплата становила майже 112 тисяч гривень, страхові виплати – майже 43,9 тисячі, інші види доходів – понад 4,5 тисячі гривень.

Зарплатня його дружини перевищила 109 тисяч гривень. Ще понад 21 тисячу становили дивіденди і проценти, понад 47 тис грн. – страхові виплати, 44,5 тис грн. – інші види доходів.

Із нерухомості у Науменків лишень квартира площею 70,8 квадратних метрів, оформлена на дружину.

Автомобілів, як і гаража, нема. На банківському рахунку Вадима Науменка – понад 45 тисяч гривень. Його дружина зберігає у фінансових установах майже 235 тисяч гривень.

5.Сергій Кудрявцев, перший заступник голови Волинської ОДА

Кудрявцев став першим віце-губернатором Волині після зміни влади. Його делегувала на цю посаду за квотою «Свободи». До призначення Сергій Кудрявцев керував волинською філією «Брокбізнесбанку», пов’язаного із одіозним младоолігархом Сергієм Курченком.

У родині першого віце-губернатора Волині – дружина і донька. Торік сукупний дохід Кудрявцевих становив понад 360,4 тисячі гривень.

Зокрема перший заступник голови Волинської ОДА, працюючи банкіром, протягом 2013 року заробив майже 265,7 тисячі гривень. Із них зарплатня становила понад 180 тисяч гривень. Ще 25,56 тис грн. він отримав у вигляді дивідендів і процентів, а майже 59,4 тис грн. – від відчуження майна.

Члени родини Кудрявцева торік отримали сукупний дохід обсягом 94,777 тисячі гривень. Зокрема зарплатня – понад 44,2 тисячі гривень, дивіденди і проценти – 50,5 тисячі.

У Сергія Кудрявцева – вісім соток землі та квартира площею 51,7 квадратного метра. На членів його родини також оформлена квартира площею 48,6 кв.м.

Також у сімейства є один автомобіль – Фольксваген Мультіван 2005-го року випуску.

Заощадження родини – понад мільйон гривень. Зокрема Кудрявцев зберігає на банківських рахунках майже 401 тисячу гривень, а члени його сім’ї – понад 639 тисяч гривень.

На утримання свого майна Кудрявцеви торік витратили майже 10 тисяч гривень. Ще 36 тисяч гривень довелося сплатити для погашення позики.


Також до ТОП-10 родин чиновницьких «камікадзе» із найвищим сукупним доходом на Волині потрапили:


6.Голова Маневицької РДА Людмила Кирда і члени її родини (сукупний дохід торік становив 325,772 тисячі гривень)

7.Голова Волинської ОДА Григорій Пустовіт і члени його родини (сукупний дохід торік становив 226,086 тисячі гривень)

8.Голова Іваничівської РДА Андрій Бадзюнь і члени його родини (сукупний дохід торік становив 224,544 тисячі гривень)

9.Начальник управління Державної міграційної служби у Волинській області Олександр Воробей і члени його родини (сукупний дохід торік становив 223,054 тисячі гривень)

10.Начальник ГУ Міндоходів України у Волинській області Ігор Сінгаєвський та члени його родини (сукупний дохід торік становив 193,734 тисячі гривень)

Найбіднішим волинським можновладцем виявився новий очільник Рожищенської райдержадміністрації Вадим Дулюк. Він разом із дружиною протягом 2013 року не спромоглися заробити ані копійки. Із нерухомості у Дулюка – 7 соток землі, а в його дружини – крихітна квартира на 23 квадратних метри.

А от автопарк подружжя – чималий. На Дулюка записані три легковики: Фольксваген Т (2004 р.в.), Деу Ланос (2005 р.в.) та Фіат Добло (2010 р.в.). Також у нього є ще вантажівка КАМАЗ. У дружини голови Рожищенської РДА - Рено Лагуна (2008 року випуску).

У волинських чиновників та їхніх родин виявилися чималі активи. Серед них і банківські рахунки, і цінні папери, і частки у статутному капіталі підприємств. Очолив рейтинг «буратін» із найбільшими заощадженнями голова Луцької РДА Юрій Цейко, який у податковій декларації «засвітив» близько 8,9 мільйона гривень різноманітних активів власного сімейства.

На другому місці опинився заступник голови ОДА Роман Карпюк. Його частка у статутному капіталі товариства становить 1,65 мільйона гривень.

На третій сходинці розташувався перший віце-губернатор Волині Сергій Кудрявцев. Він задекларував для податкової служби понад 1,04 мільйона гривень, що зберігаються на банківських рахунках його та членів родини.

Голова Маневицької РДА Людмила Кирда виявилася четвертою за обсягами сімейних активів. На її банківському рахунку – лишень 3011 гривень, а от у членів родини частка у статутному капіталі підприємств та товариств становить 575 тисяч гривень.

Замикає ТОП-5 чиновницьких «буратін» начальник головного управління статистики у Волинській області Вадим Науменко. Він із дружиною зберігають у фінансових установах майже 280 тисячі гривень.

Об’єкти житлової нерухомості найбільшої площі задекларував голова Луцької РДА Юрій Цейко. У його родини – два квартири та будинок загальною площею 528 квадратних метрів.

На другому місці – родина начальника Держекоінспекції у Волинській області Олександр Ткачук. У них – квартира площею 59,4 кв.м. та будинок на 263,7 квадратів.

Третьою виявилася сім’я голови Локачинської РДА Ольги Лінник. Вона задекларувала два об’єкти житлової нерухомості: квартиру площею 65,2 кв.м. та будинок площею 245,4 кв.м.

Найбільшим земельним магнатом серед волинських можновладців виявився, як і належить, начальник Державної інспекції сільського господарства у Волинській області Сергій Горбач. На нього та членів родини записано понад 6,2 га землі.

Удвічі менше землі виявилося у директора Волинського обласного центру зайнятості Раїси Кучмук. Вона задекларувала ділянку площею майже 3 гектари.

Замикає трійку найбільших земельних магнатів серед волинських чиновників голова Луцької РДА Юрій Цейко. У нього та членів його родини три ділянки загальною площею 29,051 тисячі квадратних метрів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ватащук цікавий провів аналіз
Відповісти
У нас люди такі статки мабуть і за ціле життя не зароблять. А тут за рік
Відповісти
Це далеко не найбагатші, це середняки.
Відповісти

Проглянув, і логічне запитання до названих осіб" "Шановні хлопці та дівчата,Ви ж маєете статки, зароблені різними чесними чи нечесними шляхами ( не будемо деталізувати) - то ж якого біса Ви претеся до влади. Напевне ж хочеться халявної пенсії держслужбовця у майбутньому, халявного державного бензину і державаних авт та квартир ,великих відкатів за якісь пролобійовані послуги, халяних пільг і медичного обслуговування ... і так далі . Таж ви чиряки, клопи і виразки на тілі того вже зубожілого до крайності народу. Та Вас гнати з влади треба драним віником і ЯК НАЙДАЛІ !! Ви багаті і забезпечені люди і і маєте ще совість обдирати той знедолений народ своіми захмарними зарплатами та пільгами з держбюджету!!!"
Відповісти
На моє переконання, ми приречені як народ: коли середній клас усе стає біднішим, а багатії багатіють з кожним днем.
Відповісти
Повністю підтримую "журналіст з Володимира". Хочу звурнутись до чиновників, які в свій час відібрали кошти у людей, а зараз прийшов час поділитися. Поділіться з армією, якій не вистачає ні амуніції, ні продуктів, ні ліків. Люди з пенсій і мінімальних зарплат допомагають, а вам соромно залишатися в стороні.
Відповісти
Шановні зверніть увагу на деректорів лісгоспів в них статки покручє.
Відповісти
А Філіпчук де так заробив?, на державній службі?, де платить працівникам мізерні %??????
Відповісти
Горпино - ти не права, % платять банки.....
Відповісти
До журналіста: не запитуйте про те, чому пхаються до влади,а запитуйте про те ,скільки коштує їх призначення.
Відповісти
А нафік ви горбача і кучмучку припели, треба було і їх гроші порахувати а не лише землю, доречі вони обоє із села а пай у кожного є практично по 3 га . А от де юрій цейко мільйони заробив треба розібратися????
Відповісти