На Волині жінки перекрили трасу і вимагають повернути чоловіків додому

На Волині жінки перекрили трасу і вимагають повернути чоловіків додому
Жителі Любомльського району на Волині перекрили міжнародну трасу Київ-Варшава.

Вони ходять переходом в селі Римачі поблизу пропускного пункту Ягодин, - повідомляє ТСН.

Понад 200 людей, більшість з яких – матері та дружини мобілізованих солдатів, вимагають, щоб їхніх чоловіків повернули додому, а головне – вивели з району бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції.

Жінки стверджують, що строк, на який анонсувалася мобілізація, вже вийшов і всі мають повернутись. Крім того кажуть, що їхні родичі не навчені воювати, а брати участь у бойових діях мають підготовлені професійні бійці. Також стверджують, що мобілізацію проводили з порушенням процедур, зокрема, не проводили медичного огляду.

Блокування траси почалося близько 8 години, до пікетувальників приїздив голова місцевої адміністрації, запропонував писати листа з вимогами на облраду та міністерство оборони.

Згодом приїхав і комісар військкомату, який повідомив, що повернення мобілізованих солдатів наразі не планується. Ротація можлива тоді, коли відбудеться плановий призов і призовники пройдуть необхідну підготовку. Але це може відбутися не раніше, ніж за місяць, а то й більше.

Зараз рух трасою повністю перекритий. На узбіччі стоїть близько 150 великих фур, також більшає легкового транспорту.

Пікетувати доводиться у страшній спеці, стовпчики термометрів у регіоні сьогодні досягають позначки +35 градусів.

Родичі волинських мобілізованих солдатів вийшли на пікет після того, як на Донеччині під Волновахою загинули хлопці з Волині, які в мирний час служили у 51-й моторизованій бригаді у Володимирі-Волинському. В області оголошено дводенну жалобу за загиблими.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
молодці так тримати, можна воювати лише тоді,коли прапороносцями підуть олігархи,депутати,міністри та ін "успішні бізнесмени" разом зі своїми синочками. За таку акцію по всій Україні.
Відповісти
Молодці, дівчата! Вертайте своїх чоловіків додому!
Відповісти
Знаєте, мій чоловік там, а він герой для мене, бо боронить мене, нашу землю. Хто як не він захистить мене!!! я кожну ніч молюся на колінках, аби живий повернувся, але він мій захиник, захисник України. Як би не такі самі герох на Майдані-не було би вже і нас. Так що то не жінки, то кури!!!!
Відповісти
Курка то ти! Як застрелять там твого чоловіка побачимо що ти тоді заспіваєш! Всі нормальні жінки хочуть щоб чоловік дома був живий здоровий а не молитись за нього щоб не забили там! Хто ж винен що в Україні нема підготовлених солдатів? нема армії? Чого молоді непідготовлені бійці мають гинути?
Відповісти
Молодцы, поддерживаю! Я из другой области, но считаю, что нельзя людям воевать за регион, где значительная часть населения добровольно стоит живым щитом перед чужими боевиками и террористами, помогая убивать украинских солдат. У Украины нет границы с ДНР и ЛНР, а у этих двух - с Россией, поэтому всей Украине надо думать, кто сегодня-завтра наши дома защитит, вместо того, чтобы отправлять своих мужчин на Донбасс, которым правят и правили пророссийские бандиты. Чтобы с ними бороться, надо для начала их банковские счета и активы в Украине арестовывать, а не посылать людей под пули их наемников на Донбассе.
Відповісти
Закликаю всіх рідних!!! Рано чи пізно всіх мобілізованих відправлять під кулі. Пропоную організуватись, не тратити часу, перекрити міжнародну трасу та не випускати з Волинськоі області!!! ВІДГУКНІТЬСЯ!!!
Відповісти
Мій син на сході.Я вже забула що таке спокійний сон,вчора була в Теремно в воїнкоматі плакала просила вертайте дітей додому!!!ніхто не чує!!!!!! Закликаю усіх жінок ,матерів чиї діти там,знов іде мобілізація збираїмось ітоже блокуєм ...може бути пізно не дай бог
Відповісти
Останні новини
На Волині жінки перекрили трасу і вимагають повернути чоловіків додому
23 травень, 2014, 13:26