В Україні 24 травня - день тиші

В Україні 24 травня - день тиші
24 травня в Україні - "день тиші", коли відповідно до закону будь-яка агітація заборонена.

Про це пише Газета.ua.

Агітація завершилася 23 травня о 24:00. Так , в ніч на суботу всі матеріали про кандидатів повинні бути прибрані в усіх населених пунктах країни.

Позачергові вибори президента і ряд виборів до місцевих органів влади відбудуться в неділю, 25 травня.

Усього за посаду глави держави поборяться 21 кандидат. Якщо ніхто з них не набере більше 50% голосів виборців, ЦВК проведе другий тур голосування, в бланки для голосувань внесуть два прізвища - фаворитів першого туру.

Всього для проведення виборів було створено 225 виборчих округів, однак після анексії Російською Федерацією Автономної Республіки Крим та Севастополя Верховна Рада і ЦВК ухвалили відповідні рішення про неможливість організувати проведення на цій території виборів президента України. У зв'язку з цим кількість округів зменшилася на 12 і склала 213.

Разом з тим, у жителів Криму і Севастополя є можливість проголосувати на виборах - для цього вони повинні поїхати на материкову частину України і подати заяву до органів ведення Державного реєстру виборців про тимчасову зміну місця голосування, а потім знову приїхати туди і проголосувати в день виборів. Цією можливістю скористалися лише 6 тисяч виборців з 1,8 мільйона, які проживають в автономії.

Всього в Україні налічується без урахування Криму і Севастополя 33,7 мільйона виборців, у тому числі 3,3 мільйона у Донецькій і 1,77 мільйона у Луганській областях.

Голосування відбудеться 25 травня з 8:00 до 20:00.

Крім того, 25 травня пройдуть вибори міських голів у семи обласних центрах - Києві , Миколаєві, Одесі , Сумах , Херсоні, Черкасах та Чернівцях.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні 24 травня - день тиші
24 травень, 2014, 11:25