Як «Самооборона» Волині виїжджала на Схід. ФОТО. ВІДЕО

Як «Самооборона» Волині виїжджала на Схід. ФОТО. ВІДЕО
У ніч з 23 на 24 травня група активістів "Самооборони Майдану" Волині виїхала у східні області України для захисту України.

Виїхало близько 30 чоловік на чолі із координатором організації Андрієм Хведчаком, - повідомили в прес-службі організації.

У складі групи їде також одна жінка, яка забезпечуватиме медичну допомогу.

Хлопці приєднаються до спецпідрозділів, які діють у східних областях у рамках Антитерористичної операції. Бійці "Самооборони Волині" мобілізовані у лави Збройних сил України. Для цього кожен з них має мобілізаційний квиток із військового комісаріату.

Група не повністю обмундирована.

23 травня "Самообороні" Волині вдалося зібрати близько 11 тисяч гривень серед депутатів облради. Ці кошти будуть витрачені на бензин. Також Андрій Хведчак повідомив, що знайшовся підприємець, який подарував групі вісім бронежилетів.

Наразі, це увесь ресурс, яким оперує група. Окремо ще кожен з бійців самостійно діставав можливі засоби захисту.

На жаль, податкова міліція, до якої звертався про допомогу на сесії облради у виділенні касок та бронежилетів самооборонівець Ігор Лапін, надала групі активістів лише шість касок. Є сподівання, що обмундирування вдасться отримати уже на місці базування.

Перед виїздом команду самооборонівцв благословив духівник Самооборони Майдану Волині Михайло Бучак. Також він вручив кожному бійцю хрестики, аби вони берегли їх життя у цій надскладній подорожі.

Окрім цього хлопці повезли із собою автомобіль із харчовими та медичними запасами. Їх вдалося зібрати за останні два тижні завдяки волинському священику. Частину з них буде передано армійцям, решта ж лишиться у бійців Самооборони Волині для забезпечення бойової групи.

Наразі відомо, що ніяких складнощів у пересуванні по території України в групи "самооборонівців" не було.

Додамо, що "Самооборона Майдану" Волині й надалі формує групи бійців для виїзду на Схід. Тож, організація й надалі потребуватиме допомоги в обмундируванні чоловіків, які добровільно виїжджатимуть у місця бойових дій для захисту Вітчизни.

Нагадаємо, що допомогти можна у такі способи:
- кинути кошти у спеціальну скриньку з цільовим направленням в палатці Самооборони Волині на Театральному майдані міста Луцька;
- Перерахувати кошти на рахунок організації. Реквізити: р/р 26008055506351, МФО303440 (ПриватБанк), громадському формуванню «Самооборона Волині» Код 39109290. Призначення платежу: Добровільна пожертва на здійснення статутної діяльності ГФ ОГП «Самооборона Волині».
- принести бронежилет(-и) (інші засоби захисту тіла) або кошти на підтримку безпосередньо до штабу Самооборони Майдану Волині (м. Луцьк, пр. Перемоги, 14, 2-й поверх.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
11 тис грн і 8 бронежилетів, це все чим оперує група((((
Відповісти
Маэмо перекинути нашим Самооборонивцям кошти для куп!вл! вс!м необх!дним...
Відповісти
Останні новини
Як «Самооборона» Волині виїжджала на Схід. ФОТО. ВІДЕО
25 травень, 2014, 08:28