У Луцьку порозвішували приховану агітацію. ФОТО

У Луцьку порозвішували приховану агітацію. ФОТО
В «день тиші» у Луцьку розміщені білборди із прихованою агітацією.

У суботу, 25 травня, спостерігачі «Опори» зафіксували розміщення біг-бордів з виборчими гаслами в різних мікрорайонах міста, - повідомили в прес-службі організації.

Зокрема, на пр. Соборності та вул. Набережній, Єршова, Карпенка-Карого, Рівненській, Дубнівській розміщені білборди з гаслами «Тільки сильний лідер відновить мир». Захистимо Україну». Попри те, що там не згадано ім’я жодного кандидата на пост Президента України, по своєму стилю вони нагадують агітаційні плакати Юлії Тимошенко. Крім того, вони розміщені саме на тих рекламних площах, де раніше була агітація екс-прем'єрки.

Жодних вихідних даних ця зовнішня реклама не має. Водночас, довірена особа кандидата у ВО №22 Олександр Плісецький зазначив, що в нього немає інформації про те на чиє замовлення розміщені ці білборди і чи має до цього стосунок їх центральний виборчий штаб.

Також спостерігачі ОПОРИ виявили в Луцьку зовнішню рекламу замовлену Петром Порошенком. Про це свідчить інформація на білборді. Білборди із гаслом «25 травня Твій голос вирішальний. Час жити по-новому» розміщені на пр. Соборності, вул. Єршова, Глушець, Карпенка-Карого задовго до дня виборів.

Як і попередня зовнішня реклама вони за стилістикою виконання та гаслами дуже схожі на офіційну агітацію штабу кандидата. Водночас, в коментарі спостерігачу ОПОРИ заступник керівника регіонального виборчого штабу Порошенка Роман Романюк зазначив: «Петро Порошенко, як фізична особа, громадянин України має право розміщувати будь-яку інформацію. Крім того, гасло цих білбордів не містить жодного прізвища, а сам лозунг «жити по-новому» ніким не запатентований.

При чому гасло цих білбордів дещо відрізняється від гасла, яке використовувалось в агітації штабу.» Тому штаб не вважає що це є порушення. До речі, на одному з біг-бордів по вул. Єршова інформація про замовника друку реклами заклеєна.

Окрім білбордів, зранку 24 травня у Луцьку на інформаційних дошках багатоквартирних будинків по пр. Молоді були розклеєні листівки з гаслом «25 травня. Твій голос вирішальний. Час жити по-новому». Листівки не містять вихідних даних та ідентична розміщеним білбордам. У виборчому штабі Порошенка заявили, що жодного відношення до поширення цих листівок не мають.

На думку юристів громадянської мережі, такі білборди фактично містять ознаки прихованої агітації. Хоча немає заклику голосувати чи не голосувати, але лозунги, кольористика цієї зовнішньої реклами викликають у виборців асоціацію з конкретним кандидатом. Крім того, така реклама є проявом не доброчесної конкуренції.

На думку координатора виборчих програм громадянської мережі «Опора» у Волинській області Михайла Шелепа, така реклама не додасть голосів кандидатам а навпаки роздратує виборців. Крім того, така поведінка штабів кандидатів потім може трактуватись як створення нерівних умов для агітації різним кандидатам. А в такий складний час для країни треба думати не лише про свої виборчі рейтинги а й про визнання цих виборів демократичними та легітимними.

Нагадаємо, що відповідно до ч. 2. ст. 57 Закону України «Про вибори Президента України» передвиборна агітація закінчується о 00:00 останньої п'ятниці перед днем виборів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ВолиньПост у статті веде приховану агітацію! не тут треба писати а в міліцію!!!
Відповісти
Волинь пост ! Голосує за Континіум!
Відповісти
Усе це витівки БЮТоголової секти імені Юлії Тимошенко. Програючи перегони, ВОНА та її сектатнти готують грунт для судових позовів. Ось і розвішують подібні агітаційні матеріали. Нічого у них не вийде, бо волинянивже наїлися обіцянок "газової принцеси"...
Відповісти
выборы ничего не дадут...
Украине нужен лидер, а не вор!
Відповісти
Юлька знову в тюрьму хоче)))
Відповісти
Юлька знову в тюрьму хоче)))
Відповісти
воровка
Відповісти
Зечок та товстомордих жидів геть!!!
Відповісти
Усі волинська депутати комуняки
Відповісти
Ніяка агітація нічого не змінить, хто має голову, той визначився. Проте голови у більшості порожні. Сьогодні почула як одна тітка каже іншій: "То що, за Юлю, вона ж бідна так постаждала, намучилася..."
Відповісти
Останні новини
У Луцьку порозвішували приховану агітацію. ФОТО
25 травень, 2014, 08:37