Луцьк голосує. ФОТО

Луцьк голосує. ФОТО
О 8:00 25 травня розпочалися перші після Майдану вибори Президента України. У Луцьку, на відміну від Сходу, все спокійно.

Напередодні в Україні громадські активісти оголосили флешмоб, суть якого полягала у тому, щоб прийти на дільницю у вишиванці. Частина лучан долучилася до цієї ініціативи, однак, мабуть, не так багато як очікували ініціатори.

На дільниці №071058, що у Луцькому правознавчому ліцеї з посиленою фізичною підготовкою, переконують, що вибори мають відбутися спокійно. Більше того, приставка «з посиленою фізичною підготовкою» означає, що ніяких провокацій не буде, - переконують у ДВК.

Станом на 10:00 черг на дільниці немає.



Дільниця №071045 у корпусі №1 СНУ імені Лесі Українки дещо відрізняється від інших, адже вибори відбуваються у холі будівлі, де також встановлений куточок пам’яті за загиблими на Майдані волинянами.

Поряд плакати від громадської мережі «Опора», де описана процедура голосування.

Спостерігачі на дільниці дивуються напливу пенсіонерів у перші хвилини відкриття дільниці. Можливо, це пережиток радянських часів, коли на дільниці ходили «добровільно-примусово», а, можливо, просто висока свідомість, - відзначають спостерігачі.



На дільниці №071048, що у спорткомплексі СНУ, голосування організували у спортзалі. На велику увагу журналістів та спостерігачів тут «не скаржаться». «Нарешті і преса до нас прийшла», - зазначає секретар ДВК.



Значний ажіотаж серед спостерігачів та журналістів вранці можна було спостерігати на дільниці №071050 у ЗОШ №15, адже саме тут збирався голосувати голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт.

Голова ДВК Володимир Карпюк прозвітував Пустовіту про те, як відбувається голосування. «Треба уважно дивитися. Бо дільниця біля вокзалу, може хтось списки потягнути», - відзначив голова ДВК.

Станом на 11:30 на цій дільниці із 1697 виборців проголосували близько 350.

Натомість Григорій Пустовіт відзначив, що не хотів би називати прізвища того, за кого голосує, «але всі ж прекрасно знають її ім’я». Також голова ОДА та одночасно керівник обласного штабу «Батьківщини» розповів, що не бачить біди у «прихованій агітації» кандидатів у президенти на білбордах Луцька.



Дільниця № 071044, яку розташували у «акваріумі» історичного факультету СНУ, відзначилась досить великою кількістю вишиванок. Головує на цій дільниці голова ради підприємців Завокзального ринку Тетяна Іовенко.

Тут також розмістили просвітницькі матеріали від «Опори».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не соромно Пустовіту такі коментарі давати про агітацію?! Сам все влаштовував за свою БАГИНЮ!:)
Відповісти
явка просто сумашедшая... не протолкнутся....
Відповісти
Тимошенківці порушують законодавство, Пустовіт - порушнивк, до відповідальності треба притягувати!
Відповісти
Голосуй не голосуй
Всё-равно полушь Х.....
Відповісти
а чому пан губернатор без охорони і решти???
Відповісти
Останні новини
Луцьк голосує. ФОТО
25 травень, 2014, 13:00