На Волині члени дільниць пішли спати, а бюлетені залишили міліціонерам

Члени ДВК у № 070840 та № 070481 у Старій Вижівці (виборчий округ № 21) розійшлися, лишивши бюлетені і протоколи підрахунку голосів під охороною міліціонерів.

Як повідомив Громадянську мережу "Опора" у Волинській області журналіст видання "Правий поступ", який перебував на цих обох дільницях, члени комісії підрахували голоси, склали протоколи і пороз'їжджалися по домівках, - повідомили у організації.

Так, на ВД № 070840 бюлетені лишили під наглядом правоохоронців, а на ВД № 070481 за бюлетенями лишився дивитися голова комісії та міліціонер.

В обох дільницях результати підрахунку голосів вирішили не везти до ОВК у місто Ковель одразу, мотивуючи це тим, що завис сервер ЦВК. В обох дільницях члени ДВК заявили журналісту, що координуватимуться з окружною комісією уже з 8 ранку 26 травня.

Громадянська мережа «Опора» на Волині нагадує, що ч. 10. ст. 79 Закону України «Про вибори Президента України» вказує на те, що «пакети з протоколами ДВК про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці … невідкладно після закінчення засідання комісії доставляються до окружної виборчої комісії». Тому, якщо ДВК цього не вчинять, вони грубо порушать закон. На жаль, інших варіантів поведінки для членів виборчих комісій не встановлено.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
телепні
Відповісти
Останні новини
На Волині члени дільниць пішли спати, а бюлетені залишили міліціонерам
26 травень, 2014, 07:24