Виставка мисливських собак у Ковелі. ВІДЕО

Виставка мисливських собак у Ковелі. ВІДЕО
У Ковелі відбулася виставка мисливських собак.

Хтось із чотирилапих на таких форумах — вперше. Для когось — це ще одна нагода підтвердити свій чемпіонський статус, - йдеться в сюжеті Телевізійного центру Ковель.

Шестирічний Дар на полюванні з кількамісячного віку. На виставці пес гордо представляє породу західно-сибірських лайок.

“Тримає добре сікача: впевнено тримає, на дистанції, але ходу йому не дасть. Не дарма він має всі диплому саме в індивідуальних виступах. Йому немає різниці — вольєр чи ліс. В лісі, наприклад, він забігає далеко. Але завдяки GPS-нашийнику я знаходжу його навіть на відстані до 15 кілометрів...”, - пояснює експерт-кінолог Володимир Черняк.

На місцевості обладнали 4 ринги, де окремо виступатимуть лайки, гончаки та хорти, лягаві та спаніелі, а також норові собаки. Серед 98-ми учасників, яких зареєстрували організатори, є як уже досвідчені мисливці, так і ті, хто за віком лише починає вивчати правила поведінки на полюванні. Але для кожного господаря саме свій пес — найкращий.



“Кожен власник мисливської собаки любить саме свою. Ми тих, кого привчили, тих і любимо. Незалежно від того, породиста собака, чи ні. Ми любимо їх всіх”, - каже натаскувач мисливських собак Анатолій Матвійчук.

“У мене біглі, або малі гончі собаки. Ми приїхали на виставку перший раз фактично, вона ще маленька — рік від народження. Будемо пробувати свої сили. А так по декорації, за кваліфікацією КСУ вона вже є чемпіоном України та Білорусі”, - розповідає власник собаки Антон Демчук.

Подружжя Абрамчуків з Ковеля привели домашнього улюбленця в останній момент перед відкриттям. За столиком реєстрації довго вагалися, на який же ринг відправити єдиного на виставці золотистого ретривера.

“Собака-друг. Собака-поводир. Дуже дружелюбна. Золотистий ретривер мало знають. Більше називають її “лабрадор”. Направили нас на третій ринг, де змагатимуться лягаві”, - каже Ілля Абрамчук.

Коротка церемонія відкриття виставки, а далі все найцікавіше - за канатами рингу. Малопомітне для стороннього глядача не залишиться поза увагою експертів.

“Звертаємо увагу на поставу, поведінку в ринзі. Дві перших собаки — оцінка “дуже добре”. Третя собака — оцінка “добре”, - коментує експерт-кінолог, головний суддя змагань Віктор Дрокін.

Для кожного з чемпіонів у рингах приготували дипломи та кубки. А спаніель ковельчанина Романа Яціва у Бест-ринзі став абсолютним переможцем виставки. Голова обласного осередку федерації мисливських собак України Ігор Жмурко, вихованці якого теж виграли декілька кубків, зізнається: перша за часів Незалежності виставка в Ковелі вдалася.

“На таких виставках визначаються кращі представники мисливських порід собак, яких в подальшому використовують для племінної роботи. А робочі якості собаки оцінюються в різного роду випробуваннях та змаганнях, які ми проводили вже цього року. Плануємо ще низку заходів...”, - говорить голова ВОФМСУ Ігор Жмурко.

Попереду ж на мисливців чекає “Кубок Полісся” для норових собак у Шацьку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Виставка мисливських собак у Ковелі. ВІДЕО
26 травень, 2014, 09:18