Більшість маршруток Луцьк-Київ — нелегальні

Більшість маршруток Луцьк-Київ — нелегальні
Дозвіл на перевезення пасажирів з Луцька до Києва нещодавно отримали лише п'ять перевізників, всі решта — поза законом.

Про стало відомо 11 квітня під час постійної депутатської комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства.

"Ті маршрутки, що на Київ — всі нелегали", - заявив начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Леонід Кирильчук.

Адже, як він пояснив, хоча ці підприємці і мають ліцензії на перевезення, втім дозволів та конкурсу на право перевезення вони не проходили. Відтак усі перевізники опиняються поза законом.

Наслідком цього на думку чиновника є відсутність чітких графіків руху, перевищення швидкості водіями, нехтування правилами дорожньої безпеки.

"З дозволами на цьому маршруті нема жодного перевізника. Залізниця не в змозі забезпечити весь пасажиропотік. Відтак перевізники автобусів організовують перевезення в режимі нерегульованих. Використовують переобладнанні автобуси і відправляються не з автостанцій", - повідомив начальник територіального управління Головної держінспекції на автомобільному транспорті у Волинській області Володимир Степанов.

Аби урегулювати цю проблему, вже п'ять дозволів одному з перевізників надали. Ці автобуси відправляються з АС1 у Луцьку та прибувають до станції в Києві. На черзі ще три дозволи. Через місяць в держтрасінспекції планують видати ще 12 дозволів. З них два маршрути їздитимуть від Луцька до Борисполя, а один з Луцька до Харкова через Київ.

Планується у подальшому, що до перевезень допускатимуть великогабаритні автобуси. Як пояснив Степанов, не зважаючи на незаконність перевезень, просто заборонити їх не можна - адже люди мусять чимось добиратися до столиці. Щодня з Луцька до Києва їздять до 400 пасажирів. Стільки ж — у зворотньому напрямі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Більшість маршруток Луцьк-Київ — нелегальні
12 квітень, 2012, 09:02