У Путіна заговорили про знижку на газ для України

У Путіна заговорили про знижку на газ для України
Росія не виключає надання знижки на газ для України.

Про це заявив в інтерв'ю в німецькій газеті Handelsblatt міністр енергетики РФ Олександр Новак, - пише Українська правда з посиланням на ИТАР-ТАСС.

Новак зазначив, що Москва хоче побачити готовність Києва оплатити старі борги за газ, тільки в цьому випадку буде розглядатися можливість про надання знижок у майбутньому.

"Росія зацікавлена ​​в тому, щоб Україна залишалася платоспроможною, в тому числі і для того, щоб вона могла компенсувати заборгованість за газ. Ми хочемо, щоб Україна повернула ті борги, які вона не заперечує", - сказав він.

"Це більш 2,2 млрд доларів за постачання в першому кварталі, що були здійснені ще за старою низькою ціною. Якщо Київ продемонструє готовність до цього, то і ми, зі свого боку, проявимо волю говорити про знижки. Це стало б нашим внеском у економічне оздоровлення України", - додав Новак.

Міністр нагадав, що до 1 квітня тисяча кубометрів газу для України коштувала 268 доларів, і це саме та ціна, "яку Київ вимагає від "Газпрому" сьогодні".

"Якщо вони не платять навіть за цією ціною, то у нас немає гарантій, що будуть надходити гроші за майбутні поставки", - вказав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Путіна заговорили про знижку на газ для України
26 травень, 2014, 18:27