На Волині можуть звільнити чотирьох «воєнкомів»

На Волині можуть звільнити чотирьох «воєнкомів»
Через трагедію під Волновахою на Волині можуть звільнити чотирьох «воєнкомів».

Про це 26 травня народного депутата від ВО «Свобода» Євгена Мельника, мам та дружин мобілізованих до 51-ої механізованої бригади військовослужбовців повідомило керівництво Міністерства оборони.

На зустрічі у Міністерстві оборони були присутні ініціативна група жінок (8 осіб), заступник Міністра оборони України - керівник апарату Петро Мехед, заступник Міністра оборони України Іван Руснак, перший заступник начальника Генерального штабу Збройних Cил України генерал-полковник Геннадій Воробйов.

З боку рідних військовослужбовців прозвучало ряд суттєвих зауважень до керівництва Міністерства оборони: непідготовленість військовослужбовців до несення служби у «гарячих точках» на Сході; відсутність спеціальних засобів захисту; скарги на некомпетентність деяких командирів 51-ої окремої механізованої бригади та генералів оперативного командування «Північ»; на приховування фактів задіяння 51-ої бригади в АТО; на низьке матеріальне та медичне забезпечення мобілізованих; на необхідність проведення перевірки усіх воєнкоматів у Волинській області на предмет проходження мобілізованими медичних комісій та перевірки воєнкоматами особових справ.

Керівництво Міноборони розповіло, що склад 51 ОМБ уже почали виводити на полігон Широкий лан, що у Миколаївській області, і протягом тижня виведення триватиме. Мобілізованим буде надана необхідна медична та психологічна допомога.

Обіцяють в оборонному відомстві створити робочу групу, представники якої будуть говорити з кожним солдатом, вивчатимуть їх особові справи і тих мобілізованих, в яких важкі сімейні обставини – переводитимуть на полігон у Рівне або у Володимир-Волинський.

Також днями Міністерством оборони було закуплено 3000 бронежилетів.

Щодо матеріального забезпечення, то мінімальна зарплата має становити 2380 гривень. Тим, хто задіяний в АТО мають виплачувати 15-20 тисяч гривень і відповідно до законодавства вони прирівнюються до учасників бойових дій. Їхні списки має затверджувати Кабінет Міністрів, але зараз у комітетах Верховної Ради опрацьовуються зміни до законодавства, які полягають у тому, щоб ці списки для більшої ефективності з мінімальними затратами часу, затверджував кожний конкретний орган, як от Міноборони, Державна прикордонна служба.

Також у Міністерстві оборони пообіцяли підняти питання звільнення «воєнкомів» Нововолинська, Володимира-Волинського, Ковеля та Любомля.

Євген Мельник повідомив, що головною вимогою матерів та дружин мобілізованих військовослужбовців є демобілізація. Адже у зв’язку з тим, що 45-денний термін мобілізації військовослужбовців мобілізованих до 51-ої Окремої механізованої бригади вже закінчився їх необхідно повернути у місце постійної дислокації у м. Володимир-Волинський, а наступну хвилю мобілізації проводити не з числа жителів Волині. Це дозволить провести ротацію у Збройних Силах і зняти соціальну напругу у ряді районів Волинської області.

Перший заступник начальника Генерального штабу Збройних Cил України генерал-полковник Геннадій Воробйов сьогодні ж пообіцяв доповісти про усі порушені на зустрічі проблеми начальнику Генерального штабу, зокрема і про прохання повернути 51-шу ОМБ у місце дислокації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кадри, армія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Крім звільнення Воєнкомів, які прикриваючи свої "зади" перед вищестоящим військовим керівництвом, необхідно притягнути до кримінальної відповідальності і лікарів, які були причетні до перевірки у воєнкоматах мобілізованих. Спостерігалися неоднократні випадки, коли на службу брали людей , які не відповідають за станом здоров'я. Головним критерієм відбору у них був не стан здоров'я, а план набору.Тому прохання тих мобілізованих або їхніх родичів, яких було не за правилами призвано до лав Збройних сил України, подавати заяви в Прокуратуру для вияснення обставин та покарання винних лікарів медкомісій при військоматах у злочинах, пов'язаних з халатністю та планомірним замовчуванням реального стану здоров'я призовників з метою виконання плану набору, якій було подано зверху. Слава Україні!
Відповісти
Підтримую!!! А тих набивачів грошима кишень, сволочів, давно пора не звільнити, а прибити!! нехай їх лишать на посаді, і вкожного візьмуть по синові, і відправлять так самісінько на схід!! ото буде правильно!!!
Відповісти
хлопці загинули не через стан здоров"я.
Відповісти
Вчера ,в Военкомате на встрече военкома и зама с родителями и женами мобилизованных солдат мы задавали много вопросов и про состояние здоровья мобилизованных и почему из тех кому пришли повестки ,сечас здоровые все дома сидят а наши ребята до сих пор сидят в горячих точках.Они пошли как патриоты ,а многие откупились.Как больно смотреть на беременных девчонок ,а у них еще и детки маленькие.У них забрали кормильцев семьи ,а солдатам дали за 1,5 месяца копейки да еще из них вычислили 600 грн ЗА ОБМУНДИРОВАНИЕ,А где же все собранные миллионы на нужды армии.Они на блок посту сидят без воды(пьют воду из речки)а самое главное без бронежилетов.Отец сыну по телефону рассказывает ,как должен оборудован блокпост,как они должны вести себ

я в минуты опасности.Он две недели ему говорил про все меры предосторожности,только после гибели солдат все это начали делатьРебята шли защищать наше государство а власть их просто кинула в пекло.Это же надо кем быть ,чтобы кинуть ребят с Западной Украины на Донбас и Луганск.Кто нас и их спросил об этом ,за что погибли ребята.Светлая им память и вечный покой!Как жить их близким с такой утратою.И наши бойцы каждый день находятся в опасности ,скорее бы они уже выехали оттуда.Не удивлюсь что те генералы,которые отдали эти приказы,и дальше будут получать и звания и должности.Но суд божий выше людского суда.
Відповісти
Спробували б батьки, дружини і всі решта так пообурюватися на Радянську владу, коли їхніх синів відправляли в Афганістан (мабуть, усіх у бронежилетах і висококласною медичною допомогою) або коли гарматним м'ясом клали на полях бою під час Другої Світової.
Демократія, блін.

Що за рабське мислення, хай інші вмирають, аби тільки "моє любе і миле чадо" жило?
Важко хоронити своїх рідних. Співчуваю тим, хто втратив близьких людей.
І бридко дивитися, коли мужики ховаються за юпки своїх мам і дружин.
Відповісти
сини усяких там генералів і ко служили чи намагалися як-тільки можна було відкосити від арміїі.

То що змінилося люди?
Відповісти
Молодих хлопців, які мають малесеньких діток, вагітних дружин та хворих батьків, загнали на схід під обстріл тих ЗВІРІВ, а всякі мажорчікі і місцева алкашня ходять спокійно вулицями!!Де справедливість?(
Відповісти
верните наших детей домой.а сволочей с военкомата нагребших денег на чужей беде или в тюрягу или туда защищать бабло толстосумов
Відповісти
а ви давали гроші воєнкомам??звідки такі думки, що якщо воєнком, то живе як мажор!!Ви хоч хтось бачив, як вони живуть??Говорити всі можуть,а чого ж ви самі туди не їдете??!!А поробили себе інвалідами, щоб вдома сидіти на теплій печі!!!а тим хлопцям, які там--ГЕРОЯМ СЛАВА!!!
Відповісти
Останні новини
На Волині можуть звільнити чотирьох «воєнкомів»
27 травень, 2014, 10:13